Auto vikend na Ušću – Osim najboljih iz domaće konkurencije takmičara u auto sportu, potvrđeno je i učešće 12 vozača iz BiH, a očekuju se i takmičari iz Hrvatske i Crne Gore

Najbolji automobilisti Srbije i nekoliko zemalja regiona, posle letnje pauze, za vikend se vraćaju na stazu.

U subotu i u nedelju, 26. i 27. avgusta, na beogradskom Ušću voziće se legendarna trka koja se pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH.

Organizatori su Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKS S), Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (S S S), i AMS Osiguranja (AMSO), uz pokroviteljstvo Grada Beograda

Na stazi se očekuje oko 90 takmičara koji će biti raspoređeni u pet divizija.

Organizatori trke, i iz Sekretarijata Uprave grada Beograda za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima (BEOKOM), pobrinuli su se da sve na Ušću bude spremno za pravi vikend spektakl.

Osim najboljih iz domaće konkurencije takmičara u auto sportu, potvrđeno je i učešće 12 vozača iz BiH, a očekuju se i takmičari iz Hrvatske i Crne Gore.

Trka na Ušću je peta u domaćoj sezoni, pa će gotovo u svim klasama vozači imati važan zadatak, da osvoje bodove u borbi za konačni trijumf. Najveća neizvesnost je prisutna u dve klase „juga“, poznatije kao „Mali N“ i „Hibrid“, ali nije izvesno ni u ostalim klasama, pa se očekuje veoma uzbudljiva i fer takmičarska atmosfera.

Nakon tehničkog prijama i verifikacije, prvi od dva subotnja zvanična treninga za svih pet divizija počinje u 13.35.

U nedelju, 27. avgusta, tačno u podne predviđeno je svečano otvaranje i start.

Na stazi Ušće, dužine 2.325 metara svaka trka će brojati 22 kruga u kojima mogu da učestvuju maksimalno po 22 vozila, kolika je i propusna moć staze.

Za ljubitelje auto-sporta i Ušća koji neće biti u prilici da učestvuju i prisustvuju auto trkama, AMS S i SAKS S su obezbedili direktan prenos, a signal uživo može da se prati na internet stranici SAKS S, kao i na Youtube kanalima i društvenim mrežama AMS S i SAKS S, saopštio je AMS Osiguranje a.d.o

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »