Najviše drame viđeno u Moto GP klasi gde su do poslednjeg metra borbu vodili Markez i Doviciozo, ali je Italijan ispao mudriji i slavio

U kraljevskoj klasi bitka Dukatija i Honde, Jamaha je bila preslaba za Red bul Ring. Poveo je Lorenco, ali se znalo da neće izdržati na čelu do kraja. Pedrosa je pretio, ali je istrošio gume.

Istinska drama viđena je u poslednjim krugovima, Doviciozo je vodio, Markez napadao i preticao, u tome uspeo i u poslednjoj krivini pokušavši da zatvori Italijana, ali je on ispao mudriji, ukočio je i nije dao da ga Španac zatvori na spoljnoj strani, imao je brži izlaz i na kraju slavio treći put u sezoni. Isti broj pobeda posle 11 trka imaju Markez i Vinjales.

Upravo su Jamahini vozači podbacili, ustvari motori, nisu imali brzinu, pa su Zarko, Vinjales i Rosi bili iza vodećeg kvarteta. Trka za titulu se i dalje nastavlja u petoro.

Trojica vodećih u Moto 2 kategoriji su bili bez premca i u Austriji, jedino što su drugoplasirani Luti i trećeplasirani Markez zamenili mesta u trci.

Đoan Mir je nastavio dominaciju u Moto 3 klasi, posle 11 trka u sezoni ima sedam pobeda.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »