Vijetnam: Tan Hoa slavi Ljupka Petrovića

TAN Hoa slavi Ljupka Petrovića, iako su Prvenstvo Vijetnama završili na drugom mestu.

Ali, kako se radi o klubu koji nikada nije bio u vrhu, čitav grad i pokrajina izašli su na ulice i slavili do zore.

– Ovde je bila ludnica, kao da smo osvojili titulu – „referiše“ Ljupko sa vijetnamskih daljina. – Da je odlučivala gol-razlika mi bismo bili šampioni, ali ovde, u Vijetnamu, odlučuju međusobni susreti. A tu je Kuang Nam bio bolji (1:1 i 3:2), tako da smo osvojili drugo mesto i srebrne medalje.

Ne krije Ljupko zadovoljstvo posle velikog uspeha.

– Sve je ovde drugačije, trebalo se prilagoditi, ali i naterati domaće igrače da igraju po mojim notama. Ni njima ni meni nije bilo lako, ali je svakim danom bilo sve bolje i bolje. Zaista mi je žao što nismo postali šampioni, ne zbog mene, nego zbog ljudi iz kluba, grada, regije, koji su zaista to zaslužili. Ponosan sam, naravno i na vicešampionsko zvanje, jer je to najveći uspeh u istoriji Tan Hoa.

Gde Ljupko ide dalje – pitanje je sad.

– U klubu su mi ponudili novi ugovor, uzeo sam tajm-aut i rekao im da ću razmisliti. Videću, mada sam bliže tome da sam sa fudbalom u Vijetnamu završio.

Ljupka očigledno ne interesuje penzija.

– S jedne strane, mislim da je došlo vreme da se polako spremam za penziju, ali posle rada u Vijetnamu shvatio sam da nisam rekao poslednju reč i da još mogu da dobro radim.

SRPSKA ZASTAVA U VIJETNAMU

SLIKA Ljupka Petrovića sa srpskom zastavom obišla je svet.
– Lepo je bilo biti Srbin u Vijetnamu. Ni u trenutku najvećeg slavlja nisam zaboravio ko sam i odakle sam.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: