USPEH ZA PONOS: Atletsko Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu najgledaniji šampionat do sada!

Uspeh Srbije i ASS – Definitivno, atletska vest ovih dana. U odnosu na prethodni šampionat, broj gledalaca se udvostručio!

Dobili smo i zvaničnu potvrduEvropsko dvoransko prvenstvo u atletici održano u Beogradu bilo je najgledanije do sada!

U odnosu na prethodni šampionat u Pragu 2015. godine, broj gledalaca se udvostručio. Širom Evrope došlo je do povećanja – 16 odsto u ukupnom broju sati, a 4.9 odsto na sve uživo programe, emisije, najbolje delove takmičenja i slično.

U odnosu na EP koje je održano u Geteborgu 2013. godine taj broj je porastao za čak 46.1 odsto!

Sve u svemu, 511 sati prvenstva emitovano je iz Beograda od strane 28 nacionalnih evropskih emitera tokom tri dana takmičenja i tri dana neposredno posle šampionata.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

U Velikoj Britaniji i Severnoj Irskoj se broj pregleda takmičenja udvostručio u odnosu na Prag 2015. U periodu od 3. do 8. marta 2017, atletika je bila gledanija od svih sportova, čak i od fudbalske Premijer lige.

Značajno povećanje u broju publike od pre dve godine imale su i skadinavske zemlje među kojima su: Danska, Finska, Norveška i Švedska, kao i baltičke teritorije: Estonija, Letonija i Litvanija, ali i Poljska, Španija i domaćin – Srbija.

Predsednik Evropske atletske federacije, Svein Arne Hansen kaže da još postoji jaka želja za kraljicom sportova u Evropi.

– Na konferenciji za medije pred sam događaj u Beogradu, objavili smo informaciju da će biti 25 evropskih emitera, na kraju ih je ukupno bilo 29. Isto tako smo rekli da će biti 330 sati direktnog prenosa, ali konačna cifra je preko više od 390 sati. Ovo je odlična vest, a ukupni podaci nam pokazuju da još postoji jaka želja za kraljicom sportova u Evropi. Brojke iz Beograda 2017. pokazuju da idemo u pravom smeru, sad treba nastaviti na poboljšanju TV prenosa i ne treba stati na ovome – poručio je Hansen.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: