UEFA podseća: Ivanović u idealnom timu EP za mlade svih vremena

Bane u idealnom timu svih vremena – Evropska fudbalska unija je u novembru prošle godine izabrala 11 najboljih igrača svih vremena sa Evropskih prvenstava za U21, među kojima je i kapiten A reprezentacije Srbije

Dan pre početka Evropskog prvenstva u Poljskoj za igrače do 21 godine, Evropska fudbalska unija (UEFA) podsetila je na idealni tim svih šampionata u tom uzrastu u kojem je srpski defanzivac Branislav Ivanović.

Ivanović je sa mladom selekcijom Srbije učestvovao na čak tri kontinetalna šampionata, a dva puta je stizao do finala koje su „orlići“ izgubili od Italije (3:0, 2004.) i Holandije (4:1, 2007.).

Sadašnji kapiten A reprezentacije Srbije našao se u obabranom društvu u odbrani pored golmana Manuela Nojera, Alesandra Neste, Matsa Humelsa iĐorđa Kjelinija, vezni red čine Ćavi Ernandez, Andrea Pirlo, Frank Lampard, Mesut Ozil i Frančesko Toti, a napad Raul Gonzales Blanko.

UEFA je u novembru prošle godine izabrala 11 najboljih fudbalera svih vremena sa Evropskih prvenstava za U21.

Ovogodišnje EP počinje sutra i traje do 30. juna, a Srbija se nalazi u B grupi sa Portugalijom, Španijom i BJR Makedonijom.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: