Uefa kaznila Zvezdu – bez navijača protiv CSKA

Uefa kaznila Zvezdu igranjem bez navijača protiv CSKA, Terzić najavio žalbu

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je sa utakmicom bez prisustva publike protiv moskovskog CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope, potvrdio je Tanjugu generalni direktor Zvezdan Terzić. Najavio je da će se klub žaliti na Uefinu odluku i da veruje da će biti uvažena.

Crveno-bele je sankcionisala Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog ispada navijača u Borisovu protiv BATE-a, odnosno transparenta upućenom nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i skandiranja njegovog imena.

„Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom Uefe. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču, pa i organizacionom smislu i da uvek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu. Rastemo kao klub iz dana u dan i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Verujem da su toga svesni i u Uefi i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu“, rekao je Terzić Tanjugu.

Terzić je najavio da će se klub žaliti na odluku Uefa i da veruje da će biti uvažena.

„Verujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti. Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u decembru poslali u Uefu cene karata za meč šesnaestine finala Lige Evrope, što svi klubovi moraju da urade i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjemo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata, što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo ćemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekaćemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima ćemo obavestiti javnost“, zaključio je Terzić.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA igra se 13. februara na stadionu „Rajko Mitić“.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: