TRENERI “VEČITIH” ZA PRIMER: Pijemo kafu zajedno, rivali smo samo na terenu

I to je moguće. Na terenu ljuti protivnici, van njega veliki prijatelji. Čak i kada su u pitanju treneri „večitih“ rivala.

Novinari Večernjih novosti došli su na vrlo zanimljivu ideju, da na kafu pozovu stratege Crvene zvezde i Partizana, Miodraga Božovića i Marka Nikolića.

– Pijemo mi kafu kad se sretnemo u kraju, rekao je Božović, a nadovezao se Nikolić:– Srećemo se često jer živimo blizu, kad imamo vremena sednemo u lokal kod našeg prijatelja.
To je prava slika koju šalju njih dvojica, naravno da nisu baš svi navijača dva kluba u “ratu”, ali neretko je tako.

– Rivalstvo postoji samo na terenu, dobro je da ga srpski fudbal ima. Derbi je najznačajnija utakmica u Srbiji, sa velikim ulogom i najvećim očekivanjima. S druge strane, ne može to da utiče na prijateljstvo, jer ljubav prema klubu se iskazuje na drugačiji način. Delima. Ja to tako činim, rekao je Nikolić.

Trener “crveno-belih” je stariji, rado se vratio na neka srećnija vremena u Jugoslaviji.

– Treba da postoji rivalstvo, ono zdravo, na sportskom polju. Bilo bi prazno i tužno da ga nema. Voleo bih jednog dana da vidim navijače Crvene zvezde i Partizana na istoj tribini da navijaju svako za svoje. Znam da je to daleko, ali imaju svi prilike to da vide u inostranstvu, rekao je polurani “Grof”.

Ostatak razgovora sa dvojicom trenera pročitajte ovde.

Izvor 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: