Terzić: Zvezda ima trenera!

Dok čekamo početak Božovićeve konferencije za medije, već se govori o tome ko će ga naslediti…

Ekipa Fudbalskog kluba Crvena zvezda ima trenera i on se zove Miodrag Božović. Imamo ugovor s Božovićem do juna 2018. godine i jedino o čemu razmišljamo u ovom trenutku jeste da pobedom u Surdulici završimo uspešnu jesenju sezonu. Božović će biti trener Zvezde do 2018. godine„, poručio je generalni direktor šampiona Srbije, Zvezdan Terzić, u izjavi dostavljenoj „Informeru“.

Poput sportskog direktora crveno-belih, Blaža Raosavljevića, i Terzić je podsetio da je Božović čvrsto pod ugovorom, ali treneri, za razliku od igrača, imaju pravo jednostranog raskida saradnje, što deo javnosti očekuje da će popularni „Grof“ uraditi kada u sredu popodne završi s vođenjem utakmice sa Radnikom.

Razlog? Nagomilani problemi – kadrovski, međuljudski i finansijski, izgubljena vera u to da se u ovoj situaciji može nešto postići u Evropi i loša saradnja sa čelnicima kluba, mada treba reći i da su Terzić, Božović i Raosavljević sedeli jedan pored drugog nedavno na proslavi 25 godina od titule u Tokiju, mada i da ima segmenata u Božovićevom govoru koje su nagoveštavale razlaz ove zime.

I pre toga, kada je govorio o dolasku Srđana Vujaklije iz Borca, Božović je rekao „o njemu će… ko bude ovde u decembru“.

Iako se tek čeka da Božović kaže nešto na ovu temu, a konferencija za medije pred meč sa Radnikom biće održana danas, javnost već raspravlja o tome ko bi mogao da ga zameni, pa se tako pominju Andrej Černišov, trener Spartaka, kojeg je Božović navodno preporučio Terziću kao idealnog naslednika, a u igri su – nezvanično – i Ivan Jovanović kao i bivši trener, sada šef struke Vojvodine, Nenad Lalatović.

Černišov je u intervjuu za „Alo“ odbio mogućnost da nasledi Božovića u Ljutice Bogdana, a Lalatović rekao da, citiramo, koliko on zna – Zvezda ima trenera.

„Božović je odličan trener, znam ga još iz Rusije, a mene iz Zvezde niko nije zvao. Kada bude želeo da napusti Crvenu zvezdu, želim mu da preuzme neki kvalitetan klub u Evropi ili Aziji“, rekao je Černišov.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: