RASULO U VOJVODINI: Dužni pet i po miliona evra

U ovom trenutku, Vojvodina je u dugu od oko 5,5 miliona evra i to bez sudskih sporova. Osim toga, klub ima mnogo nerešenih pitanja, a jedno od njih jeste i kako se bira sastav Skupštine, kaže Vojislav Gajić

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić apelovao je danas na članove Skupštine kluba da podrže usvajanje novog klupskog statuta koji je predložio Upravni odbor i istakao da će, ako predlog ne bude usvojen, podneti ostavku.

„Sadašnji statut nije u skladu sa Ustavom Srbije i zato su potrebne njegove izmene i dopune, kako bi bio u skladu sa novim Zakonom o sportu koji je donela Vlada Srbije“, rekao je Gajić na konferenciji za novinare na stadionu Karađorđe.

Tema današnje konferencije na novinare bila je održavanje vanredne sednice Skupštine kluba i usvajanje novog statuta, o čemu će članovi tog tela imati priliku da se izjasne sutra od 19.00 u amfiteatru Spensa, gde će sednica biti održana.

„U ovom trenutku, Vojvodina je u dugu od oko 5,5 miliona evra i to bez sudskih sporova. Osim toga, klub ima mnogo nerešenih pitanja, a jedno od njih jeste i kako se bira sastav Skupštine. Prethodnih dana, članovi Upravnog su radili na planu budžeta za sledeću, ali i za 2018. godinu, jer je dve godine isuviše malo vremena da bi se nagomilani problemi rešili. Pred poverioce kluba moramo izaći vrlo brzo, kako bismo videli koji dugovi mogu da se prolongiraju ili možda oproste, ali bez novog statuta, to je nemoguće“, rekao je Gajić.

„Na sutrašnjoj Skupštini, iznećemo predlog Upravnog odbora, a možda će biti i još nekih predloga. Vojvodina je gospodski klub i ukoliko naš predlog ne prođe, nije nikakav problem, jer će Upravni odbor i Poslovni tim već u sredu napustiti klub, prepustiti ga onome ko dobije većinu i gospodski čestitati“, dodao je Gajić.

Podršku Skupštine zatražio je i član Upravnog odbora, ujedno i predsednik Poslovnog tima Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

„Poslovni tim, sačinjen od 20 kompanija, spreman je da odgovori i mnogo većim izazovima nego što je to konsolidacija Vojvodine. Da bi se reprogramirali dugovi nasleđeni od prethodnih uprava, potrebno je da založimo lične garancije. Međutim, ni predsednik Gajić, ni ja, niti bilo koji član uprave ne može da preuzme na sebe obavezu da će nešto biti regulisano za tri ili pet godina, ako zavisimo od skupštinske većine koja može da se promeni preko noći“, naveo je Zbiljić.

Zbiljić je rekao i da „navijačima duguje objašnjenje“ jer je budžet smanjen sa 2,65 miliona na 1,25 miliona evra.

„To nije budžet za pojačanja, već budžet za ispunjavanje komercijalnih obaveza prema poveriocima u trenutku kada smo došli u klub. Našim autoritetima, a pre svih Vojislava Gajića, poverioci su reprogramirali dug na period između dve i pet godina i tako smo budžet za plaćanje tih obaveza, plus plate, sveli na 1,25 miliona. To je ozbiljan preduslov za neprodavanje igrača, a lično sam siguran u to da trenutno imamo najbolji tim u ligi“, rekao je on.

„Ako dobijemo legitimitet na Skupštini staćemo iza našeg četvorogodišnjeg plana, a ukoliko ga dobije neka druga Skupštinska većina, poželećemo im sreću u daljem radu“, dodao je Zbiljić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: