Svetski kup paraglajdera u Nišu

Svetski kup paraglajdera – Vazduhoplovni savez Srbije organizuje Svetski kup u paraglajdingu, zbog kojeg će 130 najiskusnijih pilota sveta iz 30 zemalja posetiti Srbiju i takmičiti u nebeskim trkama i do 100 km, bez motora, na visinama do 3.500 metara, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Naša zemlja jedna je od pet destinacija, pored Francuske, Švajcarske, Brazila i Ekvadora, u kojoj se organizuje takmičenje ove godine, a tokom takmičenja, piloti će iz pravca Niša leteti prema Pirotu, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Dimitrovgradu.

Piloti će se, od 17. do 24. juna, nadmetati u vazdušnim trkama od 70-100 km koje traju od dva i po do četiri sata, u letelicama koje nemaju motore, a svako od njih prati se satelitski iz štaba takmičenja i u svakom trenutku se zna njegova tačna pozicija, što se prenosi preko sajta takmičenja u realnom vremenu.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šest pilota – Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević, dok, takmičenje su podržali vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, grad Niš i opština Pantelej.

Izvor i foto RTS

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: