Srpski paraolimpijci osvojili tri medalje na EP u Sloveniji

Srpski paraolimpijci osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu i stonom tenisu – zlatnu i dve bronzane. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su paraolimpijskoj reprezentaciji Srbije.

Nakon trodnevnog takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji naša paraolimpisjka reprezentacija u stonom tenisu osvojila je tri odličja. Zlatnu Borislava Perić-Ranković u klasi „T-5″ i „T- 4″, bronzanu Nada Matić u istoj klasi i Mitar Palikuća u klasi stonotenisera „T -5″.

Čestitka predsednika Vučića

Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Sloveniji. Borislavi Perić Ranković za zlatnu, a Nadi Matić i Mitru Palikući za bronzanu medalju. Uveren sam da će naši paraolimpijci u nastavku ekipnog takmičenja postići izuzetne rezultate„, istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Čestitka premijerke Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskim paraolimpijcima.

Još jednom ste se popeli na pobedničko postolje i Evropi pokazali da ogromnu istrajnost i sportski duh uvek nosite u sebi, a da vas želja za pobedom motiviše da Srbija ostane zemlja najboljih paraolimpijaca. Ne postoje prepreke koje vas mogu zaustaviti. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično, želim vam još mnogo novih sportskih uspeha„, poručila je premijerka Brnabić.

Čestitka ministra Udovičića

Na velikom uspehu, paraolimpijcima je čestitao i ministar omladine i sporta.

Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naši sjajni paraolimpijci još jednom su pokazali da kada nastupaju za svoju Srbiju niko ne može da ih zaustavi na putu ka medaljama! Naši šampioni osvojili su tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji – ZLATO je osvojila Borislava Perić Ranković, a BRONZE su osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća! Čestitam Borislavi, Nadi i Mitru, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom odličnom uspehu! Svaka čast!!!„, navodi se u čestitki ministra Vanje Udovičića.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: