Još dva bronzana odličja za srpske paraolimpijce na EP

Još dve bronze za srpske paraolimpijce

Srpski stonoteniseri paraolimpijci osvojili su još dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji – Mitar Palikuća, Miroslav Homa i Milan Zelen u klasi T5 i Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T2.

Srbija ukupno ima pet medalja jer su prethodno do odličja stigli – Borislava Perić-Ranković zlato u klasi T5, a bronzane Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5.

Čestitka predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim paraolimpijcima osvajanje dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu u Laškom u Sloveniji.

„Mitar Palikuća, Miroslav Homa, Milan Zelen, Goran Perlić i Boris Stoiljković su, osvajanjem bronzanih odličja, pokazali da se trudom, upornošću i timskim radom postižu vrhunski rezultati“,

Čestitka ministra Vanje Udovičića

„Naši paraolimpijski šampioni nastavljaju sjajan niz medalja – dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u para stonom tenisu u Sloveniji! Sjajni Mitar Palikuća, Miroslav Homa i Milan Zelen (T5) i Goran Perlić i Boris Stoiljković (T2) nepokolebljivom voljom i svim srcem za svoju zemlju još jednom su Srbiju doveli do evropskog postolja! Čestitam našim šampionima, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije, svaka čast!

Čestitka premijerke Ane Brnabić

„Posle pojedinačnih medalja koje ste osvojili pre samo dva dana na takmičenju u Laškom, ponovo ste nas obradovali novim. Nizanjem sportskih odličja rame uz rame sa drugim sportistima vi, naši paraolimpijci, svakodnevno dokazujete da granice za vas ne postoje. Čestitam vam na uspesima i sigurna sam da ćete i u budućnosti nastaviti da nas radujete kao i do sada“, navela je predsednica vlade u čestitki paraolimpijcima.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: