Srpski karatisti: Uspeh u Turskoj dokaz kontinuiteta

Karatisti Srbije uspeh u Turskoj pripisuju dobrom  radu – Reprezentativci Srbije u karateu osvajanjem četiri medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj napravili su ogroman uspeh i to je rezultat rada u kontinuitetu, izjavio je danas selektor Goran Šćepanović

Karatisti Srbije osvajanjem četiri medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj napravili su ogroman uspeh i to je rezultat rada u kontinuitetu, izjavio je danas selektor Goran Šćepanović

Na šampionatu u Kodžaeliju prvak Evrope postala je Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma, srebrom se okitio Marko Antić (do 60kg), a bronzama Slobodan Bitevic (preko 84kg) i Sanja Cvrkota (do 68kg).

„Bio je veliki pritisak na nas, podmladio sam ekipu, sa pet debitanata i bili smo najmlađi na šampionatu Evrope. Na kraju se to isplatilo, ovo je veliki uspeh“, poručio je Šćepanović na konferenciji za medije u prostorijama UNS-a.

On je podsetio da su karatisti uspešni zbog velikog rada i kontinuiteta osvajanja medalja, što raduje pred narednu godinu kada će Srbija u Novom Sadu biti domaćin šampionata Evrope.

Šampionka Evrope Jovana Preković nije krila zadovoljstvo zbog trijumfa u Turskoj.

„Posle trećeg mesta u Monpeljeu sada sam došla do zlata. Imala sam pet jakih mečeva, u finalu sam celu borbu gubila, ali sam u poslednjoj sekundi slavila. Ponosna sam što sam sebe predstavila u pravom svetlu, ali i Karate federaciju i Srbiju. Ovo je za mene tek početak, trudiću se da ponovim titulu“, rekla je Preković.

Članica Knjaza iz Aranđelovca najavila je visoke domete i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

„Otvoren mi je put i verujem da ću nastaviti sa uspesima“, poručila je Preković.

Kapiten reprezentacije Slobodan Bitević žali za zlatnom medaljom, iako priznaje da je zadovoljan nastupom na EP.

„Naš najveći uspeh je kontinuitet. Zadovoljan sam svojim nastupom, iako ostaje žal za zlatom. Znam da ne zvučim skromno, ali moje ambicije su najviše. Diskutabilna odluka sudija me je odvojila od borbe za zlato, kad je protivniku iz Turske dodeljen nožni poen“, naveo je Bitević.

Osvajač srebra Marko Antić naglasio je da je novom medaljom dokazao da se nalazi u samom vrhu svetskog karatea, a bronzana Sanja Cvrkota da joj je uspeh u Turskoj možda i najznačajniji u karijeri, pre svega jer se vratila posle operacije kolena.

Nacionalni trener Roksanda Atanasova složila se sa ocenom da je u Kodžaeliju napravljen sjajan rezultat.

„Jako je bitno što je uspeh ostvaren u prvog godini pod okriljem Olimpijskog komiteta. Posle 14 godina i od Snežane Perić imamo zlatnu medalju, a ukupno četvrtu u istoriji i to govori o veličini rezultata. Nadam se da je ovo samo početak uspeha“, zaključila je Atanasova, trener Prekovićeve, dodavši da presrećna što je napravila šampiona.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: