Slobodan Soro ne želi da okonča karijeru

Slobodan Soro – Često sam pričao dosta, dosta, ali uvek uz ono neizbežno “a ima još”. Za mene je ovo nova priča

Slobodan Soro ne pomišlja da završi bogatu igračku karijeru. Nekadašnji golman Srbije i u 39. godini se dokazuje u bazenu. Letos je pojačao italijansku Savonu, ali se nije odrekao ni Botafoga iz Rio de Žaneira.

– Često sam pričao dosta, dosta, ali uvek uz ono neizbežno „a ima još“. Zato neću više da govorim, niti da određujem kraj karijere. Za mene je ovo nova priča i dokle god mogu, razmišljaću na taj način – kaže u telefonskom razgovoru Slobodan Soro.

Trofejni golman delfina, koji od 2016. čuva mrežu Brazila, kao igrač je obišao mnoge zemlje. Život profesionalca gurao ga je u Španiju, Rusiju, Crnu Goru…

– Napravio sam krug. Eto, debitujem u Italiji. I sve je preko mojih očekivanja. Kada sam dolazio, nisam puno razmišljao, jer kada se promeni dosta država, gradova, čovek se ne opterećuje novom sredinom. Prezadovoljan sam odnosom kluba prema meni, organizacijom, uslovima za rad – ističe Soro.

Savona je do pre neku godina bila jedan od najjačih evropskih klubova…

– Sećam se 2011, kada sam sa Partizanom osvojio Superkup Evrope upravo protiv Savone. Bilo je kontakata i pre četiri godine, ali se nismo dogovorili, jer je Brazil bio u prvom planu. Sada se sve poklopilo – kaže Soro.

NA DVA GOLA

Trofejni golman planira da u decembru otputuje u Brazil i brani na finalnom turniru za Botafogo!
– U vaterpolu je moguće nastupati za dva kluba ukoliko ne pripadaju istoj kontinentalnoj federaciji. Ipak, to mi nije bilo dozvoljeno sve dok nisam dobio i sportsko državljanstvo Brazila. Nadam se da će i brazilska reprezentacija nastaviti lepu priču započetu pre OI u Riju 2016. – ističe Soro.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: