Slobodan Kovač je novi selektor odbojkaša Slovenije – Metod Ropret, predsednik Odbojkaškog saveza Slovenije, izjavio je da je sve detalje ugovora uskladio sa Miomirom Krasićem, zastupnikom Slobodana Kovača.

Slobodan Kovač (49) je novi selektor Slovenije! Potpisao je ugovor do kraja 2019. godine, što podrazumeva vođenje aktuelnih evropskih vicešampiona na dva Evropska (2017. i 2019) i jednom Svetskom prvenstvu (2018).

Metod Ropret, predsednik Odbojkaškog saveza Slovenije, izjavio je da je sve detalje ugovora uskladio sa Miomirom Krasićem, zastupnikom Slobodana Kovača.

– Bili smo iznenađeni odzivom kandidata na raspisan Konkurs za selektora, a od osmorice sjajnih trenera, posle sužavanja izbora, složili smo se da je Kovač najbolje rešenje. Ako dobijemo organizaciju EP 2019, onda se nadamo još jednoj borbi za odličja. Produžetak ugovora podrazumevale bi olimpijske kvalifikacije – dodao je Ropret.

Prva Kovačeva akcija biće majske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u LJubljani, gde će Slovenija velike rivale za prvo mesto imati u Belgiji i Portugaliji. Bogato takmičarsko leto, Slovenci će nastaviti nastupom u Drugog diviziji Svetske lige, a u avgustu će u Poljskoj braniti srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Slobodan Kovač, olimpijski šampion iz Sidneja, aktuelni je trener turske Halkbanke, a u karijeri je vio Radnički iz Kragujevca, italijansku Peruđu (u dva navrata) i reprezentaciju Irana, sa kojom je zauzeo 6. mesto na SP 2014. i četvrto u Svetskoj ligi.

Izvor i foto: Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »