Srpski kajakaši bili su veoma uspešni prvog dana Evropskog prvenstva u Plovdivu pošto je od sedam posada čak šest izborilo mesto u finalu.

Ženska posada četverca na 500 metara, Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan, obezbedila je direktan plasman u finale pošto je u kvalifikacijama zauzela drugo mesto, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Finale ženskog četveroseda na 500 metara vesla se sutra od 9.59.

Muška posada K4-500 mesto u A finalu izborila je posle dve trke, pošto su Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov u polufinalu zauzeli treće mesto. To finale je sutra u 10.12.

Direktno u finale plasirala se i Milica Starović u jednosedu na 500 metara. Ona je mesto u finalu izborila direktno iz kvalifikacija pošto je zauzela treće mesto. Finale K1-500 u ženskoj konkurenciji vesla se u nedelju od 9.05.

Nikolina i Olivera Moldovan bile su uspešne i u dvosedu na istoj deonici. Sestre Moldovan plasirale su se u finale pošto su u kvalifikacionu trku završile kao druge. Finale je na programu u nedelju od 9.54.

Srbija će u istoj disciplini (K2-500) u muškoj konkurenciji, takođe, imati predstavnike u finalu. Dejan Pajić i Ervin Holpert mesto u borbi za medalje izborili su kroz polufinale u kojem su zauzeli drugo mesto. Finale se vesla u nedelju od 10.23.

Marko Tomićević i Milenko Zorić plasirali se u finale dvoseda na 1.000 metara.

Olimpijski vicešampioni su finale izborili direktno iz kvalifikacija u kojima su bili prvi. Finale K2-1000 je sutra od 10.41.

Juniorske šampionke Evrope u kanuu jednokleku na 500 metara, Nikolina Mijušković i Nikolina Milić, nisu uspele da se plasiraju u finale C2-500 jer su u polufinalu zauzele osmo mesto.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »