Osvojili srebro – Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj. Čestitke predsednika Vučića i ministra Udovičića. Kajakašice u četvorosedu četvrte, kajakaši deveti.

Oni su u trci K2 na 1.000 metara bili drugi rezultatom tri minuta i 13,780 sekundi.

Zlatnu medalju u trci na 1.000 metara osvojio je nemački par Maks Hof i Markus Gros, od kojih su Tomićević i Zorić bili sporiji 1,056 sekundi.

Srpskim kajakašima je čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

„Osvajanjem srebrne medalje naši olimpijski vicešampioni još jednom su dokazali da se nalaze u samom vrhu evropskog sporta i ove sportske discipline. Uveren sam da će i na narednim takmičenjima postizati izuzetne rezultate“, navodi se u čestitki Vučića.

Kajakašima je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić

„Naš sjajni kajakaši su postali vicešampioni Evrope i time još jednom potvrdili da jesu veliki šampioni, uvek jedni od najboljih među najboljima. Čestitam Marku i Milenku, njihovom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije na ovom uspehu i verujem da će nas naša kajakaška reprezentacija obradovati sa još medalja u Plovdivu“, navodi se u Udovičićevoj čestitki.

Kajakašice u četvorosedu četvrte, kajakaši deveti

Reprezentativke Srbije u kajaku Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan osvojile su četvrto mesto na prvenstvu Evrope u Plovdivu u disciplini četvorosed 500 metara.

Naše kajakašice ostvarile su vreme od 1:32,532 minuta i za trećeplasiranom posadom Ukrajine zaostale su 0,9 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je posada Mađarske u vremenu 1:30,724 minuta, a srebrna je pripala kajakašicama Poljske, koje su od pobednica bile sporije 872 stotinke.

Muški kajak četvorosed Srbije na 500 metara, u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov, u finalu je bio deveti.

Medalje su osvojile posade Mađarske, Slovačke i Belorusije.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »