Šampioni tekvonda na megdanu u Beogradu

Srpski  majstori tekvonda tokom cele godine osvajaju medalje širom sveta, a sada je došao red da se na svom terenu popnu na pobedičko postolje.

Tokom vikenda, 14. i 15. oktobra, naš glavni grad i dvorana „Aleksandar Nikolić“ na „Galebovom trofeju Beograd – Srbija open 2017“, biće domaćini turnira G1 kategorije, jednog od najjačih u ovom delu Evrope.

Duga tradicija ovog turnira i veliki broj prijavljenih takmičara (preko 1.000 takmičara iz 48 zemalja) su dokaz da je tekvondo sve popularniji u našoj zemlji. Činjenica je da su tome doprinele i uspesi olimpijske šampionke i svetske prvakinje Milice Mandić, olimpijske vicešampionke Tijane Bogdanović i svetske šampionke Vanje Stanković.

– Veoma sam zadovoljan prijavama, stiže više od 1.000 sportista iz 48 zemalja. Prvi put dolaze takmičari iz nekoliko zemalja iz kojih do sada nisu dolazili. To samo govori da svake godine naš turnir podiže kvalitet i da je jedan od obaveznih stanica u planu i programu brojnih evropskih i svetskih boraca koji sakuljaju poene za svetsku i olimpijsku listu – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – Drago mi je da na turnir dolazi i Stiven Lopez iz Amerike, legenda tekvondo sporta, petostruki svetski prvak, dvostruki olimpijski šampion i osvajač bronzane medalje na OI.

ULAZ BESPLATAN

Sutra se održavaju takmičenja za kadete i neke juniorske kategorije. U nedelju na borilišta izlaze seniori, i preostale juniorske kategorije.
Četvrtfinala i polufinala su od 16.00, a finala počinju oko 18.00. Ulaz je besplatan.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: