Novi sad 2018 – Karate spektakl

Povodom održavanja 53. Evropskog karate šampionata za seniore u Novom Sadu, od 9. do 13. maja 2018. godine, u subotu je u Pokrajinskoj vladi održana konstitutivna sednica Organizacionog komiteta, čiji je domaćin bio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je poručio da je reč o praktično najvećoj sportskoj manifestaciji u našoj zemlji i da će zajednička saradnja Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada učiniti da i ovaj šampionat bude realizovan u skladu sa najvišim standardima.

Za predsednika Organizacionog komiteta izabran je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a za kopredsednike predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Udovičić je istakao da mu je drago što se nastavlja kontinuitet održavanja prestižnih takmičenja evropskog ranga upravo u Novom Sadu, odnosno u Vojvodini.

„Ove godine smo bili domaćini najmasovnijeg takmičenja u Novom Sau u proteklih 36 godina, a u pitanju je Evropsko takmičenje u rvanju, dok ćemo naredne godine imati još veće takmičenje u odnosu na rvačko prvenstvo“.

„Očekujemo oko 1.600 učesnika na 53. Evropskom karate šampionatu čime podižemo lestvicu kvaliteta karatea u Srbiji, ali i pozicioniramo Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju na evropsku mapu sporta. Time utičemo na to da i drugi počinju da se ugledaju na nas i da prave takmičenja po ugledu na našu organizaciju“, rekao je ministar Udovičić.

„Cela Evropa i svet će biti u prilici da vide lepotu karatea upravo iz Novog Sada, gde će sredinom naredne godine biti održano ovo veoma značajno međunarodno takmičenje. To je prava prilika da se na najlepši način promoviše Novi Sad kao grad koji se ponosi uspehom sportista u svim borilačkim sportovima i veštinama, pa tako i u karateu“, rekao je Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je poželeo svima da tok organizovanja Evropskog prvenstva u karateu bude uspešan, a posebnu zahvalnost Vladi Srbije, Pokrajini i Gradu Novom Sadu uputio je predsednik Karate federacija Srbije Slavoljub Piper.

Na sednici, kojoj je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper i predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, doneti su plan i program organizacije šampionata i određeni nosioci aktivnosti, koje čine predstavnici Karate federacije Srbije, državnih, pokrajinskih i organa Grada Novog Sada.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: