Pojačanja se naziru – Nikolić u januaru pravi tim za Evropu

Crno-beli igraju daleko bolje otkako je za kormilom Marko Nikolić. Ipak, trener Partizana smatra da su timu potrebna pojačanja.

Nakon 15 odigranih kola u Superligi Partizan je na deobi drugog mesta zajedno sa Vojvodinom, igraju daleko bolje nego na samom početku sezone i samo su na 6 bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu koja je prvoplasirana.

Marko Nikolić je preporodio ekipu koja se mučila na startu, promenio je i formaciju, veliki broj igrača je proradio otkako se on pojavio u Humskoj.

Sada, u ovoj pauzi zbog reprezentativnih dužnosti, Marko Nikolić razmišlja i o januarskom prelaznom roku.

„Imamo specifičnu situaciju sa nekoliko igrača i njihovim ugovorima. Moramo u obzir da uzmemo finansijsku situaciju, neko će morati da se proda da bi ostatak tima imao mirnoću u vidu primanja svojih zarada na proleće, što je preduslov dobre atmosfere. Prelazni rok ima i drugu dimenziju. Da se u njemu pravi tim za Evropu. To se ne radi u junu, nego u januaru. One koji budu otišli moraćemo da zamenimo kvalitetnim igračima“, rekao je Marko Nikolić u okviru „Partizanovog vesnika“.

Nikolić je, pored ovoga, najavio i tri puta kojima Partizan mora da ide, a to su:

  • forsiranje igrača iz omladinske škole,
  • povratak 2-3 fudbalera koji su igrali u Partizanu i
  • stranci ili igrači iz domaće lige u čijem izboru ne sme da bude greške.

„Ovde mnogi iz različitih razloga igrači nisu uspeli da pokažu sve što znaju. Ne volim previše javno da analiziram i kritikujem igrače. Unutar kluba svi oni imaju informaciju šta se traži od njih i šta to nije dobro. To je naša stvar“, rekao je trener Partizana.

Komentarisao je i izdanje Alena Stevanovića, Marka Jankovića i Nikole Đurđića, čiji se kvalitet dovodio u pitanje ove sezone.

„Alen je igrač neospornog kvaliteta i još uvek nestabilne karijere. Imam veliko poverenje u njega, ima izražen karakter koji dolazi do izražaja kad je najvažnije.

Marko je igrač koji ima veliki potencijal, i Nikola je dao svoj doprinos, imamo i Uroša i Leonarda koji su dali dosta golova. Na neki način, proširili smo bazu i to je najvažnije, svako ima kvalitet i svačiji kvalitet je potreban Partizanu“, rekao je Marko Nikolić.

Uostalom, celokupnu epizodu „Partizanovog vesnika“ možete pogledati u prilogu.

VIDEO PRILOG

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: