Regionalna liga u ragbiju – Sportisti iz Srbije takmičiće se sa rivalima iz okolnih država u još jednom sportu.

Posle (muške i ženske) košarke, rukometa, hokeja, vaterpola i boksa, klubovi iz Srbije od 2017. učestvovaće u regionalnoj ligi i u ragbiju.

U pitanju je ragbi 13, a našu zemlju predstavljaće Dorćol, Crvena zvezda, Partizan i Novi Beograd i takmičiće se u konkurenciji rivala iz još četiri države – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske i Turske.

Ligu će igrati osam ekipa podeljenih u dve grupe i igraće jednokružno. Potom sledi plej-of, koji će igrati po dva najbolje plasirana tima iz obe grupe.

Osim četiri srpska tima, u regionalnoj ligi učestvovaće Vitez (BiH), Kadikoj Bulsi (Turska), Lokomotiva iz Sofije (Bugarska) i Budimpešta (Mađarska).

Veoma samo ponosni na ovaj ambiciozan projekat koji smo inicirali i potom zajednički razvili sa ostalim zemljama učesnicima. Kao lideri ovog sporta u regionu imamo obavezu da pomognemo razvoj ragbija u okruženju i zbog toga su nam potrebna ovakva takmičenja. Možda u ovom trenutku postoji ozbiljna razlika u kvalitetu između pojedinih učesnika, ali upravo je to cilj ove lige – da kroz mečeve sa jačim rivalima slabiji timovi napreduju„, izjavio je idejni tvorac lige i član Upravnog odbora Ragbi 13 federacije Srbije Jovan Vujošević.

Regionalna liga u ragbiju početi danas.

Grupa A: Vitez, Partizan, Novi Beograd, Budimpešta
Grupa B: Dorćol, Crvena zvezda, Lokomotiva, Kadikoj Buls

Izvor i foto Mondo

Ostavi komentar

Translate »