Andrea se pozlatila i u Emiratima za deseti deo kruga

Andrea Arsović je osvojila zlatnu medalju vazdušnom puškom na ženskom streljačkom turniru „Trofej šeike Fatime Bint Mubarak” u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati), na kome učestvuju dame iz 11 zemalja sa tri kontinenta (Evropa, Azija, Afrika)

U finalu je Andrea Arsović za minimalan jedan deseti deo kruga nadmašila NinuKirsten (Švajcarska), koja je prošle godine na Olimpijskim igrama osvojila šesto mesto u trostavu. Treća je bila dvostruka prvakinja Afrike Šima Hašad (Egipat).

Andrea je u kvalifikacijama zauzela četvrto mesto sa 416,1 krugom. U osnovnom delu dominirala je aktuelna evropska prvakinja vazdušnom puškom SnježanaPejčić (Hrvatska) sa 419,7 krugova, ali na kraju je ostala bez medalje, bila je četvrta.

Miting se održava pod pokroviteljstvom šeike Fatime Bint Mubarak, treće žene Zajeda bin Sultana Al Nanjaha, prvog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je na toj funkciji bio od osnivanja države 1971. do smrti 2004. godine. Fatima Bint Mubarak je u svetu poznata kao borac za ženska prava, a osnivač je ženske sportske akademije, koja nosi njeno ime.

Pre nadmetanja vazduš nom puškom, medalje su podeljene i malokalibarskim pištoljem, a zlato je pripalo Hajdi Dithelm Gerber (Švajcarska), dvostrukoj evropskoj prvakinji, pobednici Evropskih igara 2015. i bronzanoj sa OI u Riju u ovoj disciplini.

Andrea Arsović će gađati i malokalibarskom puškom iz trostava, u sredu, poslednjeg dana „Trofeja šeike Fatime Bint Mubarak”.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: