Dragan Stojković Piksi Foto:ATA imagesDragan Stojković Piksi Foto:ATA images

Dragan Stojković Piksi će biti smenjen sa pozicije selektora reprezentacije Srbije nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu,piše Kurir!

Orlovi su, podsetimo, završili takmičenje u grupi C na poslednjem mestu sa dva boda i jednim postignutim golom.

Međutim, veći problem od toga predstavlja stanje u ekipi, nepoverenje igrača u odluke Piksija i generalno nezadovoljstvo reprezentativaca.

Mnogo stvari je dovelo do toga da Fudbalski savez Srbije prekine saradnju sa Piksijem, uprkos činjenici da je on nedavno, u maju ove godine, produžio ugovor do 2026. godine.

Kapiten Dušan Tadić je više puta tokom boravka u Nemačkoj iskazao nezadovoljstvo tretmanom koji ima od Stojkovića, a sa njim su se pobunili i pojedini saigrači koji su dan nakon utakmice protiv Danske u trećem kolu došli do zaključka i odluke da su spremni da se u budućnosti ne odazivaju pozivu nacionalnog tima dok je Stojković na klupi.

Dragan Stojković Piksi Foto:ATA images
Dragan Stojković Piksi
Foto:ATA images

Sada ti isti fudbaleri pred sobom više nemaju taj problem.

Dragan Stojković je preuzeo reprezentaciju Srbije u martu 2021. godine kada je predstavljao pravo osveženje. Doneo je veliki pomak u igri Orlova koji su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završili na prvom mestu u grupi sa Portugalom uz pobedu u poslednjem kolu protiv Portugalaca u Lisabonu za direktan plasman u Katar.

Obezbedila je Srbija i odlazak u A Ligu nacija, zatim i učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prvom posle 24 godine. Međutim, učinak na dva velika takmičenja bio je razočaravajuć.

Sport.org.rs/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »