Partizan ostao bez najboljeg igrača, Nikola otišao u Mađarsku

Partizan bez najboljeg – Srpska kolonija u Mađarskoj sve brojnija, Ferencvaroš napada titulu, stigli Nikola Jakšić i Slobodan Nikić

Od sledeće sezone u Ferencvarošu će uz Stefana Mitrovića igrati Slobodan Nikić i Nikola Jakšić.

Iskusni centar dolazi iz OŠC, Jakšić iz srpskog šampiona Partizana. Srpski tandem je samo deo paketa igrača kojim klub iz Budimpešte želi da se domogne šampionske titule u Mađarskoj.

Iz redova Solnoka, od proteklog vikenda aktuelnog šampiona Starog kontinenta, u Ferencvaroš stigli su Deneš Varga i Marton Vamoš. Uz Nikića, iz OŠC je stigao Toni Nemet, a zelene kapice zadužio je i tandem Segeda Kristijan Manherc i Tamaš Sedlmajer.

– Ferencvaroš je jedan od najboljih klubova u Mađarskoj.  U ekipi ima vaterpolista sa kojima sam igrao, ostale ću upoznati od jeseni. Imamo dobre šanse u svim takmičenjima, nadam se da ćemo osvojiti neko od njih – rekao je Nikić na zvaničnom predstavljanju.

Jakšić nije bio prisutan ali je poslao poruku navijačima:

– Drago mi je što sam postao član Ferencvaroša i srećan jer ću igrati u najjačoj ligi na svetu.

Klub koji je ove sezone osvojio Kup Evrope, napustila su dvojica naših igrača. Marko Avramović je otišao u Eger, dok iskusni Marko Ćuk još uvek nije izabrao novu sredinu. Pominje se i mogući povratak u Srbiju.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: