Nikola Rađen otvorio školu vaterpola u Pirotu

Škola vaterpola u Pirotu -Reprezentativac Srbije u vaterpolu Nikola Rađen je u Pirotu predstavio Školu vaterpola koja će letos biti u Vrnjačkoj Banji.

U Školi vaterpola biće vaterpolisti Novog Zelanda, SAD, Južne Afrike, Izraela, Madjarske i Grčke.

S decom u kampu u Vrnjačkoj Banji će raditi najbolji treneri i moći će da upoznaju šampione, da ; nauče neke od osnova vaterpola. Naša je ideja da mlade upoznamo sa ovim sportom jer je vaterpolo najtrofejniji sport i ‘brend’ Srbije„, rekao je Rađen novinarima u Pirotu.

Ovaj sport ne sme da se izgubi i zato organuzujemo kamp ‘1 Number One’. Važno je posvetiti se deci. To je prava stvar jer nemamo ni jedan vaterpolo kamp u Srbiji, a mi smo svetski šampioni. To je najmanje što možemo da učinimo za decu„, naglasio je Rađen.

Rađen je kod pokrivenog bazena u Pirotu razgovarao s mališanima iz vaterpolo kluba Pirot i plivačkog kluba Sveti Sava i rekao da mu je drago što je u Pirot ima takav objekat.

Deca, članovi ta dva kluba bila su oduševljeni zbog posete vaterpoliste.

U vaterpolo klubu Pirot sam godinu dana. Svidja mi se ovaj sport. Veoma sam srećan što sam upoznao Nikolu Radjena. Planiram da idem na kamp„, rekao je jedanaestogodišnji Aleksa Krstić.

Sedmogodišnji Lazar Krstić, koji takođe vaterpolo trenira godinu dana, rekao je da mu se ispunila velika želja da upozna Nikolu Radjena i da je srećan zbog njegovog dolaska u Pirot.

Upravnik gradskog bazena Filip Filipović rekao je da Pirot ima dobru sportsku infrastrukturu i da je dolazak Nikole Rađena od velike važnosti za decu, članove plivačkog i vaterpolo kluba koji imaju 120 članova.

Njegova je ideja da se promovišu vodeni sportovi, a ima i dosta zainteresovane dece iz našeg grada za učestvovanje na kampu ‘1 Number One’ koji upravo organizuje Radjen. To je sjajna prilika da deca uče od najboljih. Ujedno je ovo prilika i za roditelje da vide svoju decu na treninzima. Izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu je prava stvar ne samo za decu nego za sve gradjane Pirota„, rekao je Filipović.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: