Paraolimpijcima i njihovima trenerima iz AP Vojvodina, koji su ostvarili vrhunske rezultate na nedavno održanoj Paraolimpijskim igrama u Brazilu, priređen je svečani prijem u Pokrajinskoj vladi. Njih su ugostili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.
Mirović je sportistima čestitao na uspehu i istakao da su nam pričinili veliku radost, zahvalivši što su sebe, svoju zemlju i sport kojim se bave, predstavili na najbolji mogući način.

Mirović je poručio da ti rezultati obavezuju, i da se zajednički može mnogo više, te da bi bilo krajnje nemoralno da na ovakve rezultate i Grad, i Pokrajina i država ne odgovore sa više sredstava, energije i ulaganja u uslove potrebne za paraolimpijski sport, kao i na potrebe koje imaju paraolimpijski sportisti.

Predsednik Pokrajinske vlade je naveo da su razumevanje i podrška koju trebaju paraolimpijci značajno mesto, obzirom na to da je reč o ličnostima koje poseduju veliki entuzijazam, koje ogromnu snagu crpe iz sebe i od svojih najmilijih da bi ostvarili uspehe poput ovog, koji smo imali u paraolimpijskom ciklusu.

„Uspeh je ogroman, toliki broj medalja i srećnih trenutaka u prenosu iz Rija, jednostavno su slike koje ostaju za večnost.Možemo samo da vam se zahvalimo i da kažemo da ćemozajedno raditi i više u budućnosti“, rekao je Mirović.

Mirović je ukazao da je sastav resornog sekretarijata u našoj pokrajini, dovoljna garancija za dobar kontinuitet u kominikaciji i razrešenju bilo kakvih dilema ili problema naših predstavnika u praolimpijskom sportu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez istakao je da je to samo nastavak izvanrednih rezultata, koji su paraolimpijci postizali u proteklim godinama, poput selektora Zlatka Keslera koji je petostruki osvajač paraolimpijskih medalja.

Batez je najavio i mogućnost da Letenka bude pretvorena u vojvođanski trenažni centar, gde bi jedan od objekata za pripremu bi namenjen za paraolimpijce.

Taj kapitalni projekat mogao bi da zaživi, kako je rekao Batez, do Letnjih olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Sportisti iz Vojvodine, Branislava Perić Ranković, Nada Matić, Laslo Šuranji i Mitar Palikuća, osvojili su na Paraolimpijskim igrama u Brazilu šest od devet medalja, koliko su ukupno osvojili sportisti iz naše zemlje.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »