Ostoja Mijailović: „KK Partizan se vraća razvoju mladih igrača!“

Prvi čovek Košarkaškog kluba Partizan NIS Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnom trenutku nekadašnjeg evroligaša i najavio drastične promene u funkcionisanju već od naredne sezone, a u fokusu će biti mladi i igrači uz Srbije.

Crno-bela košarkaška sekcija je u krizi, a ona traje praktično od početka sezone. Cenu je već platio trener Vlado Šćepanović, ali ekipa ni sa Sašom Filipovskim ne igra ništa bolje.

U ABA ligi Partizan ima skor od 7 pobeda i 9 poraza i izvesno je da se neće plasirati u plej-of, dok je šansa u Evrokupu tek nešto malo bolja, jer trenutni skor ekipe 1-2 na polovini Top16 faze. 

Sve to izaziva veliko nezadovoljstvo i strepnju kod navijača, kojima se i obratio predsednik kluba i najavio promene. 

”Mi od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju, ova sezona je posledica prošle, morala je biti ovakva zbog svega. Ja se još nadam, ali ne želim da se takmičim sa ekipama koje imaju neograničene budžete, koje mogu da plate strance duplo više od nas, da se borimo sa menadžerskim uticajima… Vratićemo se našim vrednostima, Partizan je košarkaška kultura u Srbiji i hoćemo da se vratimo na to”, kazao je Mijailović.

”Nije Partizan trenutna tabela, nije Partizan neuspeh u ABA ligi, nikome nije lepo što se ovo dešava, ni meni, ni mojoj deci kao navijačima Partizana. Nisam se predao, niti ćemo da se predamo. Jurili smo rezultate u poslednje tri, četiri godine, strategija je da ne jurimo, da nastavimo da se borimo drugim konceptom jer klub nije klub ako se ugasi jednom trojkom Nolana Smita“, dodao je Mijailović.

On se još jednom osvrnuo na prošlu sezonu, koja se od idealne pretvorila u košmarnu, a čije se posledice usled velike potrošnje novca i danas osećaju.

”Mi smo prošle godine mnogo uložili da imamo dobru, jaku ekipu, uložili smo i novac koji nismo imali, napravili smo koncept prema kom smo bili sigurni da ćemo sa većim ulaganjima doći i do većeg priliva novca. Dobro smo procenili prelazak u Arenu, navijači su prepoznali momenat i te utakmice su bile primer. Uložili smo sve sa idejom da će se to isplatiti kroz rezultat i nedostajalo je mesec dana da materijalizujemo sve”, rekao je prvi čovek KK Partizan.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: