Četa Dragana Stojkovića odigrala katastrofalan meč i pretrpela težak poraz – 4:0 (2:0).

Prijateljski meč ili ne – nastup Srbije u Moskvi razlog je za brigu! Selekcija Rusije bezmalo tri godine nije odigrala takmičarsku utakmicu, a najjači rival u prethodnom periodu bila je Kenija, do nogu je potukla sastav Dragana Stojkovića Piksija na stadionu „Lav Jašin“ i tako pokazala da je pred „orlovima“ ogroman posao do početka Evropskog prvenstva – 4:0 (2:0). 

Istina, želeo je Piksi danas priliku da ukaže novim snagama kako bi ih testirao pred kontinentalno takmičenje. Srbija je igrala u formaciji sa četvoricom defanzivaca, u ranoj fazi utakmice ostala je sa igračem manje, ali sve to ne može i ne sme da bude alibi. Činjenica je – „orlovi“ su odigrali katastrofalno! 

Izabranici Dragana Stojkovića dobro su otvorili meč u Mosvki pošto je prvu veliku priliku imala Srbija. Andrija Živković potvrdio je sjajnu formu pošto je na isteku osmog minuta promešao odbranu Rusije, namestio se i umalo pogodio. Lopta je prozujala pored leve stative, ali promene rezultata nije bilo. 

Ipak, bilo je jasno da se „orlovi“ ne snalaze baš najbolje u formaciji sa četvoricom pozadi. Ponovo je Piksi želeo da isproba novi sistem igre, ali ni ovoga puta ishod nije bio mnogo bolji. Pravo niotkuda sevnula je kontra Rusije, Hlučevič je istrčao sam pred Đorđa Petrovića i pokušao da matira srpskog golmana. Pre nego što je šutirao sa leđa ga je srušio Milan Gajić zbog čega je glavni arbitar pokazao na belu tačku. 

Da stvar bude gora – Srbija je ostala sa igračem manje. To je bio početak kraja „orlova“.

Sportonline.rs/D.M.A.

Ostavi komentar

Translate »