Oliver Kan najavljuje da Bajern istupa iz Bundeslige

Oliver Kan najavljuje revoluciju: Bajern će uskoro morati da istupi iz Bundeslige!

Najveći evropski klubovi poput BajernaPSŽ-a, Juventusa i drugih, u svojim ligama nemaju veliku konkurenciju. Zbog toga bivši golman Bajerna, Oliver Kan jedino rešenje vidi u ligi najbogatijih.

Po njegovim rečima, domaće lige najbogatijim klubovima predstavljaju samo opterećenje pa je osnivanje jedinstvene Superlige najboljih izvesno i neophodno kako bi se napredovalo.

–  Situacija u Bajernu se od mog penzionisanja 2008. godine nije promenila. Danas ih trenira Jup Hajnkens koji je top izbor, ali mi se čini da Bajernu nedostaje prava konkurencija u Nemačkoj poslednjih godina kako bi bio još bolji. Ne postoji klub u Bundesligi koji može da ugrozi Bavarce i tako će biti sve dok se ne pojave nove ideje ili recimo ukine pravilo 50+1 i dozvoli upliv stranog kapitala u klubove – smatra Kan i dodaje:

– Za Bajern nema drugog puta nego da napusti Bundesligu, a pre ili kasnije najbolji evropski klubovi će osnovati svoju ligu. To je neizbežno i to će se sigurno dogoditi – prognozira Oliver Kan.

Oliver Kan ponovo je pokrenuo aktivirao ideju, koja postoji već nekoliko godina, o osnivanju Superlige bogatih klubova. Najnovije preporuke su da u njoj igra umesto 20, samo 10 najboljih, a da li će UEFA to i dozvoliti ostaje da se vidi.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: