Odložena Izborna skupština Olimpijskog komiteta Srbije! Divac poručio: U blokadi smo!

Kao što se i očekivalo, Izborna skupština Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) je odložena.

Podsećamo da je Fudbalski savez Srbije tražio odlaganje Izborne skupštine zakazane za 28. decembar i održavanje sednice Skupštine 15. januara, kako bi se ispravile greške u Statutu, a potom i održala vanredna Izborna skupština 18. februara.

Jedini kandidat za predsednika je prvi čovek Džudo saveza i poslednjih osam godina potpredsednik OKS Ivan Todorov, koji je došao dobro raspoložen neposredno pre dolaska sada aktuelnog presednika OKS, Vlada Divca.

U prethodnom periodu su svoje podrške Todorovu dali 26 saveza, a Skupštini je prisustvovalo ukupno 14 delegata.

– Žargonski, u blokadi smo – rekao je Divac, nakon konstatovanja da nema kvoruma.

– Moj predlog je da zbog novonastale situacije, pre svega u interesu naših sportista napravimo plan kako dalje. Mislim da je najbolje rešenje da Izvršnom odboru dam predlog da se napravi komisija od nekoliko članova da ispitaju zašto se desilo ovo što se desilo danas. Ja bih za čelo te komisije predložio Đorđa Višackog, a ono što je meni najbitnije je da ovo što pre rešimo da bi naši sportisti imali posledica, tipa priprema i takmičenja – rekao je malobrojnim delegatima Divac, a potom i ponovio novinarima.

Na pitanje da li misli da treba da se menja Statut OKS na čemu je insistirao Fudbalski savez Srbije, Divac je rekao:

– Moje lično mišljenje je da Statut ne treba da se menja, jer treba vremena za to, a drugo; ne možemo menjati statute i zakone kako nekima odgovara i po potrebi.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: