GOST KOMENTATOR Žarko Varajić, košarkaška legenda: Fijasko Olimpijskog komiteta jer nije udovoljio zahtevima Saveza

Ostavili smo 2016. kao najuspešniju sportsku godinu u savremenoj istoriji srpskog sporta. Kruna ove uspešnosti je svakako osam osvojenih medalja na Letnjim olimpijskim igrama u Riju. Prisećajući se tih lepih i uspešnih dana, ne mogu a da se ne podsetim te ushićenosti, sreće, koja je dosezala do nacionalnog ponosa svih građana Srbije. Sve ovo nas je dovelo do euforičnosti u prognozama za Igre 2020. u Tokiju, tj. da ćemo za četiri godine biti još uspešniji.

Ovakav plan i cilj bi bio dosta realan da je malo više razumevanja i realnosti među onima koji su zaduženi za planiranje, projektovanje i upravljanje projektom – Letnje olimpijske igre Tokio 2020. To jest, Olimpijski komitet koji je pre desetak dana dozvolio da se ne održi izborna skupština za novo rukovodstvo, zbog poznatog razloga, nedolaska više od dve trećine delegata.

No, krenimo redom:

  • Od raspisivanja izbora od OKS skoro svi savezi su zahtevali da se izmene kriterijumi za izbor čelnika i usaglase se sa poveljom MOK.

  • Na ovaj zahtev se dugo čekalo, a onda po starom običaju, krenula su saopštenja Olimpijskog komiteta, odbijajući energično zahtev Saveza.

Epilog tvrdog stava OKS (neudovoljavanje zahteva savezima) dovelo nas je do poznate činjenice neodržavanja izborne skupštine, koja je trebalo da bude i svečarska zbog sjajnih rezultata u Riju, a eto, doživela je fijasko. Umesto da se iskoristi zamajac koji je ozbiljno pokrenut, ljudi iz OKS su sve ovo doveli u pat-poziciju. Ovakvo stanje je neodrživo i treba da što hitnije bude prevaziđeno.

Zato, čelnici OKS, pamet u glavu i što hitnije sazovite sastanak sa predstavnicima Saveza i rešite problem. To je vaša obaveza zbog srpskog sporta i naših sportista koji s pravom to od vas očekuju.

(Žarko Varajić)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: