Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nestrpljivo čeka povratak na teren ove nedelje nakon višemesečne pauze zbog povrede lakta, kao i da je izvukao pouku iz nje.

Novak već nekoliko dana provodi u Abu Dabiju, gde radi sa svojim trenerskim timom pred egzibicione mečeve turnira Mubala u Emiratima.

Đoković je poslednji meč odigrao u julu prošle godine, kada je zbog povrede lakta predao meč četvrtfinala Vimbldona Tomašu Berdihu.

„Proteklih godinu i po dana bili su kao vožnja rolerkosterom za mene, zbog problema sa laktom. Nikada nisam imao operaciju, niti povredu koja bi me sprečavala da igram toliko dugo. Nikada nisam propustio nijedan grend slem u karijeri i zbog toga je odluka da pauziram toliko bila velika i teška“, izjavio je Novak za sajt Sport 360.

Novak je rekao da tek sada može iz dublje perspektive da sagleda svoju povredu.

„Naučio sam lekciju jer ne želim da dođem do tog stadijuma povrede ikada u karijeri, ali ovo je bila dobra lekcija koju je trebalo naučiti. Nije bilo lako sve ovo vreme pratiti tenis sa televizora, jedva čekam da se vratim na teren i nivo takmičenja. Mislim da je ova povreda bila neophodno iskustvo jer sam bio previše komforan i bez neke veće povrede u karijeri“, dodao je Novak.

Najbolji srpski teniser je vreme van terena iskoristio i da unapredi svoje treninge.

„Oduvek se trudim da brinem o sebi, o mom telu, istezanju, pripremi i poštovanju celog protokola pred, tokom i posle meča i treninga. Provodim dosta vremena pokušavajući da shvatim kako da svoje telo dovedem na novi nivo oporavka i performansi. Kada kažem telo, mislim i na mozak i na oči… na sve. Pokušavam da nađem spoj tehnologije i prirode. Srećni smo jer živimo u vremenu kada na mnoge načine možemo da treniramo snažnije i efikasnije i imao sam vremena da sve to prostudiram“, rekao je Đoković.

Novak će četvrti put igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, turniru koji je osvajao tri puta.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »