Nikola Rađen za Blicsport: Srećan sam, vraćam se u bazen

Naš proslavljeni as je prošao kroz pakao. Teški dani su iza njega, sada slede dani sreće i jedva čeka 17. februar da krene na prvu utakmicu sa svojim novim klubom Oradeom.

Za Blicsport Nikola Rađen se prisetio teških trenutaka, ali i izabrao da se priseti najlepših uspomena iz sada već prošle 2016.

Imate li tremu pred povratak u bazen?

  • Naprotiv! Jedva čekam da dođe taj 17. februar, kada ću zaigrati prvu utakmicu. Radujem se tome, pogotovo jer će moja povratnička utakmica biti evropska, a sam značaj meča je veliki, jer je u pitanju polufinale Evro kupa – rekao je za Blicsport Rađen, novi član rumunske Oradee.

Kako sa ove distance gledate na sve događaje u kojima ste bili glavni akter?

  • Izazovi su mi pomogli da još više ojačam karakter i da u najtežim trenucima u životu pokažem i najveću snagu. Velike fizičke napore, odricanja i sve ono što sportska karijera zahteva zamenio sam izgradnjom drugih sposobnosti, kojima ću se baviti posle okončanja sportske karijere. Postao sam direktor jedne agencije, sa kojom sam sarađivao i u najtežim trenucima i sada sam u mogućnosti da osim sportskih iskustava sa kolegama sportistima podelim i poslovno iskustvo.

Jedva sam dočekao 2017. jer me u njoj očekuje mnogo lepih stvari. Sigurno najlepša od njih je povratak u bazen i igranje za moj novi klub

Foto: P. Marković / RAS SrbijaJedva sam dočekao 2017. jer me u njoj očekuje mnogo lepih stvari. Sigurno najlepša od njih je povratak u bazen i igranje za moj novi klub

Trenuci najveće sreće i najveće tuge u 2016?

  • Svaki trenutak proveden sa ćerkama je trenutak najveće sreće, a osvajanje olimpijskog zlata mojih prijatelja je trenutak i moje najveće sreće jer sam s njima odrastao, ali i najveće tuge jer nisam bio tamo.

Zbog čega se najviše kajete?

  • Mnoge situacije sam mogao da razrešim na drugačiji način i žao mi je što u pojedinim trenucima nisam bio snažniji, pametniji, strpljiviji jer bih u tom slučaju izbegao mnoge neprijatnosti. Važno mi je da sam iz svega izvukao pouke, jer sam jedan od najtežih perioda u životu iskoristio na pravi način i iz svega izlazim jači i spremniji, da pokažem da mogu još više i još bolje.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

  • To što sam roditelj dve zdrave i prave ćerke, a drugim svojim najvećim uspehom smatram sve medalje i trofeje koje sam osvojio i što ću sa takvim renomeom i iskustvom imati priliku da prenesem sportsko umeće na sve klince i klinceze koji će doći na kamp vodenih sportova „Number One“.

Šta biste sebi poželeli u 2017?

  • Iskreno, jedva sam dočekao 2017. jer me u njoj očekuje mnogo lepih stvari. Sigurno najlepša od njih je povratak u bazen i igranje za moj novi klub i novi trofeji koji me očekuju. Iskoristio bih ovu priliku da svim čitaocima „Blica“ poželim srećnu i uspešnu 2017.

Kamp „Number One“

Kamp "Number one"

Kamp „Number one“

Očekuje vas i kamp naredne godine u Vrnjačkoj Banji. Šta ćete tada reći polaznicima?

  • Upravo je kamp vodenih sportova „Number One“, naša ideja, kako poboljšati stanje u vodenim sportovima Srbije. Želimo da našu lidersku poziciju u svetskom vaterpolu iskoristimo kako bismo uz pomoć naših najboljih igrača i trenera kao što su Dejan Savić, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović i mnogi drugi, počeli da formiramo generacije novih šampiona. Mnogo je važnije što će deca na tom kampu imati prilike da uče od najboljih i da se druže sa njima nego što će imati prilike da u svakodnevnom radu sa mnom na osnovu mojih primera vide i kako treba i kako ne treba.

Izvor i foto

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: