Nemačka savladala Čehe uz pomoć sudija

Nemačka savladala Češku rezultatom 22:19 (9:10) u prvom meču Grupe II na Evropskom prvenstvu u Hrvaskoj. Svi mečevi druge grupe igraju se u Varaždinu.

Nemci za trijumf mogu da se zahvale sudijskom paru iz Hrvatske. Reprezentacija Češke je odlično igrala, kontrolisala meč ali je pala u finišu meča.

Sudije su stale na stranu Nemaca, koji su to i iskoristili. Nekoliko spornih situacija išlo je u korist Evropskog šampiona. Prvo je golman Hajnefeter udario protivničkog igrača, a nije zaradio čak ni isključenje.

Potom je regularan gol Čeha pretvoren u sedmerac (neiskorišćen), a zatim i namerno utrčavanje nemačkog igrača u prostor, kako bi blokirao ulaz s krila za sudije to nije bilo za isključenje. To nije bilo sve rvački zahvat Patrika Vinčeka nad Matijom Gubicom i Borisom Miloševićem bio je samo deveterac.

Iako se sve ovo dešavalo u drugom poluvremenu Česi su ipak uspevali da kontrolišu rezultat, a imali su sedam minuta pre kraja dva gola prednosti 18:16. Tada su Nemci uspeli da preokrenu rezultat i do kraja meča nisu ispuštali prednost.

Najbolji igrač susreta bio je Stefan Fat koji je postigao osam golova. Kod Čeha najefikasniji je bio Tomas Čip sa šest golova.

U narednom kolu selekcija Nemačke se sastaje sa Danskom za dva dana, dok Česi igraju protiv Makedonije 23. januara.

Izvor RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: