Kao što kaže selektor Jovica Cvetković, naši Orlovi će dati sve od sebe

IZVOR

Budimo iskreni – naša rukometna reprezentacija nema mnogo šansi protiv Francuske večeras od 18.15 u meču drugog kola grupe 1. Kao što kaže selektor Jovica Cvetković, Orlovi će igrati protiv reprezentacije koja je „svetlosnim godinama daleko“ u rukometu.

Ali to ne znači da se treba predati unapred.

Sa tri poraza naša reprezentacija je praktično ispala iz trke za polufinale i nalazi se na dnu tabele sa skorom od tri poraza u tri meča.

Francuzi su prvi sa tri pobede. Trikolori predstavljaju verovatno najveću rukometnu silu u 21. veku tako da ne treba trošiti reči o njihovoj snazi, iako je počela smena generacija i kod njih.

Ali, nikako ne smemo da zaboravimo da će Orlovi igrati protiv sedmostrukog šampiona Evrope!
„Oni su, realno, ne znam ni sam koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti. To smo videli i pokušaćemo da pretvorimo u svoju korist“, rekao je Cvetković pred ovaj meč.

Uvek ih krasi odlična igra u odbrani kao i dobri golmani. Ranije je dominirao Tijeri Omeje, sada je to Žerar koji je imao 19 odbrana protiv Švedske. Naše levo krilo, Nemanja Ilić igra u francuskoj ligi, smatra da su Francuzi prvi favorit za zlato.

Moraće da se nose naši rukometaši sa izuzetno dugom klupom Francuske. Trikolori znaju i da drže visok ritam svih 60 minuta i to vas praktično slomi. Možete da izdržite pola sata ili 45 minuta, ali onda sledi brodolom u najavi.

Kada pričamo o zdravstvenom biltenu Srbije, neizvesno je da li će nastupiti levo krilo Dobrivoje Marković. Tako da će pomenuti Ilić morati da bude na visini zadatka.

Francuze smo dobili 1998. godine, ali su potom Trikolori slavili u narednih pet duela.

Biće ovo još jedna prilika za sakupljanje iskustva kada su oni mlađi igrači u pitanju i prilika da se sudarite sa najboljim. Da vidite gde ste, šta treba da popravite i koliko još morate da napredujete.

A takve prilike su neprocenjive…

Ostavi komentar

Translate »