KKŽ Crvena zvezda novu sezonu u regionalnoj WABA ligi igra 6. oktobra (19.00) u Podgorici, protiv branioca trofeja Budućnosti. Biće to povratak crveno-belih u ovo takmičenje posle trogodišnjeg odsustva.

Svoja očekivanja od te utakmice i nove sezone izneli su nova predsednica kluba Nataša Kovačević, trener Dragan Vuković i kapiten Aleksandra Katanić.

Nataša Kovačević (22 god) igrala je u protekloj sezoni za Crvenu zvezdu i učestvovala u osvajanju Kupa Srbije i plasmanu u finale domaćeg prvenstva, a pre mesec dana postala je najmlađi predsednik u istoriji kluba i jedna od najmlađih ličnost na čelu jednog kluba u svim sportovima u Evropi.

„U prilici sam da budem prva među jednakima u našem najtrofejnijem ženskom košarkaškom klubu. Kada su u pitanju ambicije, Zvezda uvek očekuje najviše. Naš grb nas obavezuje na to. Prošle godine smo osvojili jedan trofej – domaći Kup, a u narednoj želimo da odemo i korak dalje“, rekla je Nataša Kovačević i nastavila: „Takmičenje u regionalnoj WABA ligi je sasvim novo iskustvo za naše devojke kojima će to biti veliko iskustvo i prilika da napreduju. Crvena zvezda u svom prvom timu ima osam mladih i juniorskih reprezentativki koje predstavljaju budućnost naše košarke“.

Na pitanje da li su njene godine (22) mana ili prednost za funkciju na kojoj se trenutno nalazi, Nataša Kovačević je odgovorila:

„Možda neki od vas s razlogom sumnjaju, međutim, ja smatram da moja mladost nije mana, jer mladost podrazumeva i hrabrost da sanjate velike snove. A moj san je Zvezda i to uspešna Zvezda. Žarko želim da Zvezda kao institucija bude jaka kao što je nekada bila, a imamo dobar primer našeg muškog tima koji je u evropskoj eliti“.

Trener Dragan Vuković je zahvalio upravi Crvene zvezde na čelu s Natašom Kovačević na tome što su obezbedili dobre uslove ekipi uoči početka sezone i što nema egzistencionalnih problema kao u prethodnom periodu:

„U novoj sezoni igraćemo u dve lige, domaćoj i WABA koja će nam poslužiti da naše igračice očvrsnu i steknu iskustvo koje im nedostaje. Regionalna liga je neka vrsta prelaza ka evrokupovima koji bi trebalo da budu naš cilj u nekom narednom periodu. Nemamo veliko iskustvo, ali imamo veliki talenat i energiju. Cilj u WABA ligi je da se probijemo u drugi krug i obezbedimo novih osam utakmica, a posle toga je sve moguće, jer pokazalo se da mlade ekipe rastu tokom sezone i da mogu mnogo više da postignu nego što je to možda izgledalo na startu. Što se tiče domaće sezone, nema više dominantnog „Koraća“, već će nekoliko timova, među kojima i Crvena zvezda, konkurisati za trofej“.

Kapiten Aleksandra Katanić je istakla da je Budućnost favorit na otvaranju sezone, ali da Crvena zvezda ne ide u Podgoricu sa belom zastavom:

„Budućnost je kao šampion regionalne lige favorit i najjači mogući protivnik, tim pre što igramo u gostima, ali je njena ekipa i najveći mogući izazov. Jesmo mlad tim, ali nismo neiskusne. Prošle godine smo osvojile domaći Kup a sada želimo da osvojimo i nešto više“.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »