NAJCENJENIJI AMERIČKI NOVINAR: Kako je moguće da svet ne pravi veliku stvar od Novakovog slema kao u slučaju Serene i Tajgera?

Niko ne treba da zaboravi tako važan poduhvat koji je u istoriji sporta napravio srpski teniser

Kraj godine neminovno vas tera da rezimirate sve što se za jedan period od 365/6 dana uradili.

Događaja i turnira u teniskoj sezoni ima zaista mnogo. Top teniseri i teniserke proputuju celu planetu u kratkom vremenskom periodu i streme ka velikom broju mečeva i titula.

Kada je neko konstantan toliko kao Novak Đoković, sigurno ima dosta da analizira mesec po mesec. A meseci u 2016. godini su dali gomilu materijala na koje naš najbolji teniser treba da se osvrne.

Najvažniji momenat u 2016. je svakako osvajanje Rolan Garosa. I to u kakvom stilu, što je posebno naglasio Endi Mari, kada je držao govor na ceremoniji dodele pehara posle pobede nad Đokovićem u finalu završnog Mastersa.

– Želim da čestitam Novaku na godini koju je imao. Kada sam izgubio od njega u finalu Rolan Garosa, on je u tom momentu “držao” sva četiri gren slema. To je neverovatan uspeh, i pitanje je da li ćemo to skoro videti u našem tenisu – rekao je Mari.

Da tako važan poduhvat ne treba zaboraviti, već da ga treba veličati, podseća i novinar Džo Posnanski.

“Kada je Tajger Vuds osvojio četiri najveće titule zaredom, zvali smo to ‘Tajger slem’ i slavili. Kada je Serena uzela četiri gren slema u nizu, nazvali smo ‘Serena slem’ i slavili. Kada je Đoković dobio Marija za čeetvrtu titulu u nizu, to kao da je jedva registrovano u sportskom svetu. Niko ne priča o ‘Novakovom slemu’. Čak i u svetu tenisa, govorilo se da je osvojio sva četiri, uz jednu titulu Rolan Garosa, tri Vimbldona, dva US opena i šest Australijan opena. Karijerni gren slem je super stvar, ali nije nešto što se već nije dešavalo skoro. Uradili su to Agasi, Federer i Nadal.

Međutim, niko od njih nije to osvojio u nizu.

Naravno, Đokoviću nije bilo lako da zavredi divljenje iz jednog očiglednog, i jednog ne tako očiglednog razloga. Očigledan: ušao je u eru Federera i Nadala.  Dva titana nisu ostavljali mnogo kiseonika drugima da dišu,” istakao je između ostalog Posnanski.

Ne postoji bolji način da se zatvori teniska 2016. nego ovim rečima.

Excerpt:“THE DJOKER SLAM: Why is no one making a bigger deal about Novak Djokovic winning four straight grand slams?“ ~Posnanski
WHY INDEED?

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: