Sportski bazar uz SMS poruke prikupio više od milion dinara

NOVI SAD – Na drugom humanitarnom „Sportskom bazaru“, koji zajednički organizuju Jovan Simić iz EXIT fondacije i NURDOR, ukupno je prikupljeno više od milion dinara.

U toj akciji u kojoj su sredstva prikupljana za završetak izgradnje hemato-onkološkog centra u Kliničkom centru u Nišu, od prodaje sportske opreme zarađeno je 452.450,00 dinara, zaposleni u EXIT festivalu dodali su još 150.000,00 dinara, a od SMS poruka koje su slali građani Srbije prikupljeno je dodatnih 426.000,00 dinara.

Na toj humanitarnoj akciji okupio se veliki broj sportista, pisaca, glumaca i drugih javnih ličnosti, a opremu iz svoje sportske karijere prodavali su članovi fudbalskih i košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan, kao i bivši asovi, te predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Srbije.

Akciju pomoći izgradnji klinike za lečenje dece obolele od raka zajednički su pokrenuli Jovan Simić EXIT fondacija i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

Prva faza izgradnje tog hemato-onkološkog centra je završena, a za drugu fazu i opremanje neophodno je prikupiti oko 400.000,00 evra.

Foto/ Twitter@mood_la

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: