Milica Babić studentski prvak SAD u streljaštvu

Studentski prvak Amerike je naša Milica – Srpska juniorka Milica Babić osvojila je titulu studentskog šampiona Sjedinjenih Američkih Država u gađanju vazdušnom puškom.

Babićeva, brucoš na Univerzitetu Zapadna Virdžinija, trijumfovala je na studentskom prvenstvu SAD održanom u Kolambusu, na Univerzitetu države Ohajo.

Na završno takmičenje plasiralo se 44 strelaca. U američkom koledž šampionatu muškarci i devojke se takmiče u istoj konkurenciji, pa je Milica apsolutni šampion SAD.

Na takmičenju je takođe učestvovala i Nina Radulović, studentski prestavnik Univerziteta Nebraska, i zauzela 32. mesto.

U koledž šampionatu SAD (En-Si-Ej-Ej) u kvalifikacionom delu svaki strelac ispaljuje 60 dijabola, a rezultat se računa na pune krugove. Babićeva, inače članica beogradske Palilule, pogodila je 598 krugova, dva manje od apsolutnih 600. Radulovićeva, strelac Zvezdare, takmičenje je završila sa 587 krugova.

Studenti se u finalu takmiče po starim pravilima (ispadanje počinje od osme serije, pobednik i drugoplasirani gađaju po 20 dijabola), jer je studentska liga počela prošle godine, a nova pravila su zaživela 1. januara.

Babićeva je u finalu pogodila 208,1 krug, tačno jedan manje od juniorskog rekorda Srbije, koji je baš u Miličinom vlasništvu. Drugoplasirana Morgan Filips, takođe student Zapadne Virdžinije, upisala je 207,2. Sem Filipsove klupska drugarica nove šampionke je i Virdžinija Trešer, olimpijska prvakinja iz Rio de Žaneira, koja je zauzela sedmo mesto.

Miličin Univerzitet Zapadna Virdžinija je po devetnaesti put osvojio titulu ekipnog šampiona.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: