LŠ: Vaterpolisti Partizana poraženi od OSC

Dok su imali snage vaterpolisti Partizana pretili su prekaljenim igračima OSC.

Međutim, iskustvo Mađara došlo je do izražaju u poslednjih pet minuta, pa su očekivano u prvom kolu grupe A Lige šampiona na Banjici savladali mlade i veoma borbene crno-bele sa 11:7 (4:2, 2:2, 1:2, 4:1). Beograđani u drugom kolu, 8. novembra, u Dubrovniku izlaze na megdan Jugu.

Početak nije nagoveštavao veoma dobru partiju pulena Stefana Ćirića. Krenuli su, kao prošlog petka protiv Mladosti u Jadranskoj ligi, stegnuto i nervozno što je gostima omogućilo da nametnu svoj ritam i lako doplivaju do 4:1.

Međutim, Beograđanima nije padalo na pamet da odmah potpišu kapitulaciju. Zaigrali su agresivnije u odbrani, raznovrsnije u napadu i početkom druge četvrtine golom Filipa Jankovića primakli se na 3:4. Od tog trenutka u bazenu je viđena žestoka borba. Borbeni vaterpolisti Partizana su vedetama OSC, među kojima su i naši Ranđelović i Ubović, pokazali da ih se ne plaše i da će svaku ukazanu priliku da iskoriste.

Solidna igra domaćina

Igrali su pune dve četvrtine dobro i sa igračem više i sa igračem manje, držali su ritam i kad god bi se protivnik odmakao na dva, tri gola, uzvratili su i hvatali priključak. I tako je bilo sve do šest minuta pre kraja kada je Radonjić matirao Bistrisanjija za 7:8. Kada se učinilo da je podvig moguć, domaćin je ostao bez daha, a Mađari golovima Erdeljija (2) i Solomona stavili do znanja da su u ovom trenutku kvalitetniji od najmlađeg tima u Ligi šampiona.

BAZEN: Banjica. Gledalaca: 500. Sudije: Budranis (Grčka) i Kasanjola (Italija). Igrač više: Partizan R. 9 (4), OSC 9 (5). Dva igrača više: Partizan R. 1 (1), OSC 2 (1).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević (6 odbrana), Vučinić, Filip Janković 1, Lukić, Lazić 2, Tomić, Marko Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović 3, Radonjić 1, Aksentijević, Belopavlović.
OSC: Bistrisanji (11 odbrana), Brguljan 1, Gor-Nađi, Ranđelović 1, Salamon 1, Kovač 2, Tot 1, Seman, Erdelji 4, Juhas 1, Bundsčuh, Ubović, Barabas.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: