Photo: Profimedia
Lana Andričanin iz Sombora, Dragan Nikitović iz Čačka, Lola Jordanov iz Petrovca na Mlavi i Alen Sejdović i z Novog Pazara su šampioni finalnih trka na 60m, koje su sinoć održane na Zlatiboru u okviru 11. Državnog finala Plazma Sportskih igara mladih.

Veče za pamćenje na Zlatiboru. Trkom na 60 m na Kraljevom trgu sinoć  je svečano započelo 11. Državno finale Plazma Sportskih igara mladih.

Atletičari iz 17 opština i gradova Srbije uzrast 2015 i mlađi/đe i 2013. i mlađi /đe takmičili su se sinoć  za prolazak na Međunarodno finale. Takmičari nisu mogli da sakriju svoje ushićenje zbog učešća na finalu. Uzavrela atmosfera, puna osmeha, radosti, pokliča bodrenja ali i poneke suze i razočaranja obeležila je takmičenje. Favoriti sa regionalnih finala pokazali su svo svoje umeće i snagu na finalnim trkama.

Photo: TANJUG/Sportske igre mladih (HO)

Troje prvoplasiranih  iz obe konkurencije i uzrasnih kategorija stekli su pravo učešća na Međunarodnom finalu koje če se održati krajem avgusta u Splitu.

„Hvala opštini Čajetina i Sportskom savezu Čajetina na saradnji i gostoprimstvu. Ponosni smo na svu decu, sve takmičare ali i na njihove roditelje, koordinatore i trenere koji su ovde sa nama. Svi su oni večeras pobednici. Šest meseci takmičenja je iza nas. Organizovali smo preko 180 dnevnih događaja u 11. Sezoni Plazma Sportskih igara mladih. Prešli smo preko 100 000 kilometara u želji da se širom Srbije družimo sa sjajnim, malim sportistima. Naš cilj je pre svega da decu animiramo da se bave sportom i da usvoje zdrave životne navike, da se druže i podstiču jedni druge i poštuju različitosti. Naravno da su i medalje važne ali nama, kao organizatorima ovog takmičenja, najvažnija je njihova radost druženja i njihov osmeh“, rekla je predsednica Plazma Sportskih igara mladih Marija Mihajlović.

„Opština Čajetina kroz ulaganja u infrastrukturu sportskih objekata stvara idealne uslove ne samo za ovakva takmičenja nego i za pripreme svih sportista. Deca i njihove potrebe su nam prioritet. U modernom vremenu u kome svi živimo važno je da ih podstaknemo da se bave sportom , da provedu što više vremena napolju , družeći se. Zato je lokalna samouprava tu da pomogne u svakom smislu“ rekao je u svom obraćanju predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović .

Narednih dana na Zlatiboru slede takmičenja u sportskoj igri Lino „Između dve vatre“, Malom fudbalu, Millennium Team Basketu 3×3, MIS odbojci, rukometu, tenisu, stonomtenisu, turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup, Banca Intesa turnir u šahu. Finale u odbojci na pesku održaće se u Novoj Varoši.

„ Iako su ovo takmičenja za decu organizovana su na profesionalnom nivom u skladu sa Pravilnikom Plazma Sportskih igara mladih. Prvo troje prvoplasiranih sa atletike idu dalje kao i prvo dvoje prvoplasiranih u šahu, tenisu i stonomtenisu, basketu i odbojci na pesku. Ostali kolektivni sportovi imaće po jednog predstavnika na Međunarodnom finalu u Splitu“ ističe direktor takmičenja Plazma Sportskih igara mladih Filip Komarica.

Medalje pobednicima uručili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika opštine Čajetina Zoran Udovičić, atletičar paraolimpijac Aleksandar Radišić I proslavljeni fudbaler Aleksa Vukmanović.

Plasman  devojčice 2015. i mlađe

 1. Lana Andričanin – Sombor
 2. Sara Radonjić – Vrdnik
 3. Lana Kamilarevski – Beograd

Plasman  dečaci 2015. i mlađi

 1. Dragan Nikitović – Čačak
 2. Lazar Nestorović – Krupanj
 3. Vuk ilić – Sremska Mitrovica

Plasman  devojčice 2013. i mlađe

 1. Lola Jordanov – Petrovac na Mlavi
 2. Teodora Lakiteić – Ruma
 3. Marta Marković – Krupanj

Plasman  dečaci 2015. i mlađi

 1. Alen Sejdović – Novi Pazar
 2. Nemanja Stajkovič – Beograd
 3. Strahinja Krstić – Šabac

sport.org.rs/E.B./Sportal

Ostavi komentar

Translate »