Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ pokupili su sve četiri zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji puškom na Prvenstvu Srbije, u Novom Sadu, dok su ekipno u obe discipline u muškoj konkurenciji takođe stigli do zlata, a u ženskoj do srebra i bronze. Najdominantniji bili su u disciplini MK puška iz ležećeg stava, gde su popunili pobedničko postolje.

Milutin Stefanović je odbranio titulu šampiona države u gađanju MK puškom iz trostava, a u ženskoj konkurenciji iste discipline trijumfovala je Teodora Vukojević, koja je sutradan bila najbolja i MK puškom iz ležećeg stava, kao i Stevan Pletikosić kod seniora.

Stefanović je u finalu startovao lošije od najvećih rivala i posle dva stava (klečeći i ležeći) nalazio se na petoj poziciji. Međutim, zablistao je u poslednjem, stojećem stavu i došao do druge uzastopne šampionske krune. Društvo na pobedničkom postolju pravili su mu drugovi iz nacionalnog tima Milenko Sebić (Novi Sad 1790) i Lazar Kovačević (Jagodina 92). Do ekipnog zlata došao je trio „Čika Mate“ u sastavu Pletikosić, Stefanović, Jovanović.

Teodora Vukojević, koja je još uvek juniorka, pogodila je odlična 462,0 kruga u finalu trostava i ubedljivom pobedom došla do zlata, a seniorke „Čika Mate“ bile su ekipno treće u ovoj disciplini, iza Novog Sada i Niša. Teodora je pobedom iz ležećeg stava prvenstvo završila sa „duplom krunom“, dok je ženski tim bio drugi, iza Niša.

Stevan Pletikosić, najiskusniji strelac „Čika Mate“ ubedljivo je trijumfovao u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Osvajač olimpijske bronze u ovoj disciplini u Barseloni 1992, je do zlata došao pogodivši 624,9 krugova. Kragujevčani su ispunili pobedničko postolje, jer drugo mesto osvojio je Marko Ivanović, a treće Stevan Jovanović, a samim tim im je dominantno pripalo i ekipno zlato.

Ostavi komentar

Translate »