Košarkašice Srbije kreću u odbranu zlata: Prva prepreka – Grčka

Kreću u odbranu titule – Srpske košarkašice utakmicom protiv Grčke kreću u odbranu evropskog zlata na šampionatu u Pragu. Meč je na programu u petak od 18.00 časova. Direktan prenos je na našem Drugom programu, i preko lajv striminga na portalu RTS-a.

Selektor Stevan Karadžić ističe sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi koja je pred dve godine bila prvak Evrope u Budimpešti, a prošle bronzana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Grčka je nezgodan i iskusan protivnik, imaju pet-šest igračica preko 30 godina, ove sezone njih nekoliko je igralo zajedno u Olimpijakosu. Nemaju baš dugačku klupu, moraćemo da ih dobro pritisnemo u odbrani i izmorimo, pošto nemaju mnogo adekvatnih izmena. Nadam se da će utakmica biti u visokom ritmu jer nam to odgovara“, rekao je Karadžić.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, Ana Dabović normalno trenira, a uskoro će i Sonja Petrović polako da se uključi posle povrede.

„Sonja je jedan deo odradila u sredu i nadam se da će za dan-dva situacija sa njom biti još bolja. Trudićemo se da je što manje koristimo, dok se ne bude osećala maksimalno dobro“.

Petrović da najverovatnije neće biti u konkurenciji za duel sa Grkinjama.

„Za sada, kako stoje stvari, ne verujem da ću odigrati prvu utakmicu, a za dalje ćemo videti… Bitno je da su ostale devojke spremne, Ana se uglavnom vratila u trening. Verujem da će one biti toliko dobre da ja neću ni osećati potrebu da se preterano brzo vraćam“, navela je Petrović.

Kapiten Jelena Milovanović naglašava da dobro poznaje prvog protivnika na EP.

„Evina Malci im je najbolja igračica i to ubedljivo, a imaju još dve koje dominiraju. Naravno, tu je i ostalih 12, ali ako vodeći trio zaustavimo, biće lakše igrati. Mi smo spremne i to je najbitnije, idemo da damo maksimum i nadamo se pobedi“, zaključio je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Grčke igra se u petak od 18 sati. Direktan prenos je na našem Drugom programu, i preko lajv striminga na portalu RTS-a. Pored Srbije i Grčke, u istoj grupi su još Francuska i Slovenija.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: