Gruzija nimalo lak rival – Selektor Ilijas Zuros je sačinio preliminasni spisak od 17 kandidata za predstojeću kontinentalnu smotru.

Najzvučnije ime je centar Golden Stejt Voriorsa Zaza Pačulija, ali tu su još Toko Šengelija iz Baskonije, kao i jedan od najboljih cenatara ACB lige Giorgi Šermadini.

Na listi je i vedeta Mege, mladi Goga Bitadze, no videćemo da li će uspeti da ostane u 12 u žestokoj konkurenciji na unutrašnjim pozicijama.

Igrom Gruzina će dirigovati plejmejker AEK-a, naturalizovani Amerikanac Majkl Dikson, kome će dopuna spolja biti iskusni Viktor Sanikidze i Manučar Maroišvili.

Evo kompletnog Zurosovog spiska:

Zaza Pačulija, Tornije Šengelija, Viktor Sanikidze, Giorgi Šermadini, Majkl Dikson, Beka Burjanadze, Beka Bekauri, Levat Patsatsia, Manučar Markoišvili, Duda Sanadze, Giorgi Tsintsadze, Giorgi Sarabidze, Anatolij Boisa, Kaka Jinčharadze, Mihail Berišvili, Goga Bitadze, Otar Pčakadze.

Gruzija će se takmičiti u grupi B sa Izraelom, Litvanijom, Italijom, Nemačkom i Ukrajinom. Domaćin ove grupe biće Tel Aviv.

Izvor i foto SportskeNet

Ostavi komentar

Translate »