Nakon pomoći zdravstvenim ustanovama u Nišu, Čačku, Ćupriji, Kraljevu, Kosovskoj Mitrovici, Subotici, Novom Pazaru, kompanija Mozzart je zajedno sa potpredsednikom Košarkaškog saveza Srbije Igorom Rakočevićem, uručila više od milion dinara Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici koje će biti iskorišćene za nabavku posteljina za bolničke krevete i uniformi za medicinske radnike.


Ovaj privredni gigant prethodno je ulepšao uskršnje praznike mnogim stanovnicima Sremske Mitrovice kojima je, u sklopu masovne akcije u okviru koje se nabavlja i isporučuje više od 10.000 paketa za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID-19, uručio pet stotina paketa koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i kućne hemije.

Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici zahvalili su kompaniji Mozzart i bivšem srpskom reprezentativcu u košarci na značajnoj podršci i istakli da je pomoć svake vrste izuzetno značajna za zaposlene i za pacijente.

Prema rečima potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije Igora Rakočevića, primer Mozzartove društvene odgovornosti trebalo bi da slede i ostale kompanije.

– Uvek sam rado raspoložen da budem učesnik humanitarnih akcija, a posebno sam zadovoljan što sarađujem sa Mozzartom u raznim društveno odgovornim akcijama i humanitranim delima… Znam da je Mozzart pored toga što u ovom teškom trenutku pomaže bolnice, penzionere i materijalno ugrožene ljude, društveno odgovoran i sa sportskog aspekta. Već smo zajedno otvorili brojne košarkaške terene, zbog čega mi je posebno zadovoljstvo da i danas zajedno uručimo ovu donaciju bolnici u Sremskoj Mitrovici. Zahvalan sam kompaniji Mozzart pre svega u ime  sportista, ali i svih ljudi na svemu što rade za zajednicu- rekao je Rakočević.

Iz kompanije Mozzart poručuju  da su odmah po izbijanju pandemije shvatili da su solidarnost i istrajnost ključni u borbi protiv korona virusa, zbog čega su proteklih nedelja realizovali brojne humanitarne akcije za pomoć zdravstvenim ustanovama, starijim sugrađanima, te socijalno ugroženom stanovništvu.

– Danas, kao i dve decenije unazad pitanje društvene odgovornosti u kompaniji Mozzart nije samo moralna obaveza, već i primer dobre tradicije. Smatrali smo da treba reagovati odmah po proglašenju vanrednog stanja, a ne čekati poseban poziv, tako da smo širom regiona već sproveli brojne humanitrane akcije. Za nas društvena odgovornost nije slovo na papiru niti trenutna aktuelnost, već svest o dužnosti da pomognemo zajednici u kojoj poslujemo. Sada je trenutak da budemo još aktivniji i da dodatno pokažemo empatiju i čovečnost- rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija u komppaniji Mozzart, Borjan Popović.

Solidarnost, humanost i želja da pomognu onima koji su najugroženiji, iz dana u dan ujedinjuju Mozzartove volontere od Subotice do Niša na brojim humanim ciljevima. Nakon donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, donacije televizora sigurnim kućama i privremenim bolnicama za lečenje od korona virusa i brojnim volonterskim aktivnostima, regionalni lider industrije igara na sreću trenutno sprovodi akciju pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije

Ostavi komentar

Translate »