Jedinstvo pokleklo, Mađarice kući pevajući iz Pazove

Sjajna partija Bekeščabe i zaslužena pobeda u prvom meču 1/16 finala CEV kupa

Jedinstvo SP Bekeščaba 1:3 (17:25, 25:12, 16:25, 15:25)

Stara Pazova – Dvorana: Park. Gledalaca: 700. Sudije: Karlos Garsija Robles (Španija), Marek Lađijerski (Poljska). Trajanje meča: 93 minuta.

JEDINSTVO SP: Jakić 7, Mrdak 9, Antanasijević 3, Oluić 10, Vulin 12, Sakradžija 7, Petrov (lib), Vujnović 1, Mirosavljević, Škorić, Radišić, Kaličanin. Trener: Jovo Caković.

LINAMAR BEKEŠČABA: Šakmari 13, Klement 6, Talas 7, Bodnar 14, Sos 12, Matić 9, Molčanji (lib), Špin (lib), Petrenko 1, Ludman, Nazarenko, Godo. Trener: Saša Nedeljković.

Pre početka utakmice uzavrelu atmosferu u hali „Park” stvorila je velika grupa navijača iz Bekeščabe, koja je tokom i na kraju meča imala mnogo razloga za zadovoljstvo. Upravo je takva atmosfera ponela gošće, koje su na početku meča povele 8:2. Bilo je i 14:9, ali domaće nisu imale rešenja za žestoke napade gošći i neprelazan blok. U završnici su Mađarice povele 20:10 i bilo je jasno da će dobiti uvodni set.

Odluka 25. januara

Revanš meč mađarskog šampiona i pobednika Superkupa Srbije, na programu je 25. januara u Bekeščabi.

Domaćinu za siguran prolaz trebaju još dva seta, a Pazovčanke bi na putu ka osmini finala morale da načine pravi podvig; dobiju meč rezultatom 3:0, ili 3:1, a onda i „zlatni set”.

Početak narednog, naslućivao je preokret. Domaće su pojačale ritam, nestalo je početnog grča, pa je na semaforu zasijalo 7:3. As poen Nine Jakić, pokrenuo je Sremice, koje su uzvratile čvrstim blokom i snažnim smečevima, pa je ubrzo stiglo izjednačenje.

Ipak, već od početka trećeg perioda, bilo je jasno da će ekipa Saše Nedeljkovića pošteno namučiti domaću ekipu. Matićeva je držala prijem i sjajno servirala, a pratile su je ostale igračice Bekeščabe, koje su samo u dva navrata dozvolile „umornim” Pazovčankama da priđu na poen zaostatka (1:5, 6:7, 8:12)… U velikom stilu gošće su ponovo došle do vođstva, a onda nastavile u istom ritmu u četvrtom periodu.

Pokušavala je i domaća publika da trgne svoje ljubimice, ali su ovoga puta pobedu odneli i mađarski navijači, daleko raspoloženiji od Sremaca. Već posle 13:8 i 16:10, bilo je jasno da će gošće osvojiti sva tri boda i načiniti krupan korak ka osmini finala.

Mada, posle svega viđenog, reklo bi se da ima još da se igra…

Izvor i foto

 

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: