Ivica Tončev: Radnički krupnim koracima grabi ka Evropi

Ivica Tončev: Niš će opet biti Evropa

Real sa Nišave opet cilja Evropu. Niški Radnički i njegov predsednik Ivica Tončev krupnim koracima grabe ka kvalifikacijama za Ligu Evrope, što bi bio najbolji dokaz kakav se fudbal igra južno od Beograda. Za ovu poslednju tvrdnju se u razgovoru za „Novosti“ čvrsto uhvatio prvi čovek kluba.

– Jedini motiv da dođem u Radnički mi je bio da pokažem da se i van Beograda igra fudbal. Da i južno od prestonice žive ljudi koji vole i poštuju prave fudbalske vrednosti. Po dolasku u klub sam zatekao dug veći od dva miliona evra i situaciju koja je vodila ka sigurnom finansijskom kolapsu. Ipak, temeljnim i transparentnim radom i domaćinskim poslovanjem uveli smo Radnički u mirnu luku – kaže Ivica Tončev.

Nišlije su jesenji deo sezone završili na četvrtom mestu i u proleće kreću sa velikim ambicijama.

– Trenutna pozicija garantuje izlazak na međunarodnu scenu i jasno je da nam je ambicija da tu i ostanemo. To ne znači da ćemo misliti samo na odbranu četvrtog mesta. Stvorili smo dobre uslove, pa će stručni štab i igrači moći da se fokusiraju isključivo na teren i ispunjavanje zacrtanih ciljeva. Imamo 39 bodova, a trećeplasirani Spartak je sakupio samo jedan više – dodaje Tončev.

Posle odlaska trenera Milana Đuričića, na klupu je seo Boban Dmitrović.

– Mislim da je uprava bila tolerantna prema dosadašnjem treneru Milanu Đuričiću. On je jesenas priveo posao kraju, nismo hteli da podižemo veliku prašinu. Zašto mi ne bismo stvorili jednog dobrog trenera i podarili ga srpskom fudbalu, pa još kada je reč o bivšem reprezentativcu naše zemlje Bobanu Dmitroviću…

Uskoro će u Srbiji i zvanično da počne prelazni rok, a Tončev otkriva deo klupske politike:

– Nisu mi se dopale izjave pojedinaca da će prvo tražiti inostrani angažman, a da će tek ako ga ne pronađu razmišljati o dolasku, odnosno ostanku u Radničkom. Takvi nam ne trebaju. Nismo mi poslednja rupa na svirali, nećemo nikome da budemo rezervna varijanta. Hoću kompletnu ekipu koja će otputovati na pripreme.

„ČAIR“ NA REMONTU

Mogući odlazak u Ligu Evrope znači i evropske uslove na stadionu „Čair“.

– „Čair“ je gradski stadion, nije u vlasništvu Radničkog, ali od dolaska novog rukovodstva mnogo smo uložili u adaptaciju stadiona i obezbeđivanje potrebnih uslova u svlačionicama i novinarskim ložama. Verujem da naš stadion može da se dovede u red, makar za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope – kaže Tončev.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: