Ne možemo da ignorišemo zakon. To je upotreba droge i ponašaćemo se u skladu s tim – rekao je generalni sekretar Odbora za kontrolu britanskog boksa Robert Smit
Svetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri mogao bi da izgubi dozvolu za boksovanje pošto je priznao da uzima kokain, preneli su danas britanski mediji.
Fjuri, koji je u ponedeljak objavio da se povlači, a tri sata kasnije to demantovao, rekao je da je uzimao kokain jer se bori protiv depresije.

Generalni sekretar Odbora za kontrolu britanskog boksa (BBBofC) Robert Smit rekao je da je konzumiranje kokaina protivzakonito.

  • Ne možemo da ignorišemo zakon. To je upotreba droge i ponašaćemo se u skladu s tim – rekao je on.

Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da je konktirao WBO i WBA, dve organizacije čije šampionske pojaseve drži Fjuri, ali one nisu odgovorile na pozive.

  • Mi se bavimo dozvolama, pa u teoriji, ako ga suspendujemo, oni neće imati izbora već da mu oduzmu pojaseve, pošto neće moći da ih brani, zar ne? Ne možete tek tako oduzeti nekome dozvolu, a da ne obavite odgovarajuće procedure, ako odlučimo da je to ispravno – rekao je Smit.

Fjuri je neporažen u 25 profesionalnih borbi, a nije boksovao od novembra 2015. godine kada je napravio veliko iznenađenje, pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i osvojio šampionske pojaseve u verzijama WBO, IBF, WBA i IBO.

Njemu je oduzet pojas IBF pošto nije želeo da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačelsava Glazkova. Revanš sa Kličkom je dva puta odložio prvi put zbog povrede, a drugi put zbog psihičkih problema.

Fjuri bi u novembru trebalo da pristustvuje saslušanju pred Antidoping agencijom Velike Britanije pošto su u junu u uzorku njegovog urina navodno pronađeni tragovi zabranjenih supstanci.

Fjuri je u utorak izjavio da uzima kokain pošto se bori protiv depresije i da više ne želi da živi.

  • Radio sam mnoge stvari u životu. Uzimao sam mnogo kokaina, mnogo. Zašto da to ne radim, to je moj život, zar ne? Nije mi dozvoljeno da imam svoj život, da li žele i profesionalni život da mi oduzmu? Nisam vežbao mesecima, nisam tenirao, borim se sa depresijom. Ne želim više da živim. Svega mi je dosta. Doterali su me do ivice. Kokain nema veze. Nije me briga, ne želim više da živim. Kokain je mala stvar u poređenju sa tim da više ne želim da živim – rekao je Fjuri.

  • Svakoga dana se nadam da ću umreti. To je loše da kažem pošto imam troje dece i divnu suprugu, zar ne? Ali, ne želim više da živim. Da mogu sebi da oduzmem život, da nisam hrišćanin, uradio bih to za sekund. Nadam se da će me neko ubiti pre nego što se ubijem. Ako to učinim provešću večnost u paklu“, dodao je Fjuri.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »