Federer: Ne shvatam zašto Đoković nije igrao na Centralnom

Zašto Novak nije igrao na centralnom terenu – Rodžer Federer prokomentarisao je nezadovoljstvo Novaka Đokovića što mu nije dozvoljeno u ponedeljak da igra na Centralnom terenu.

Đoković i Adrijan Manarino su pet sati čekali da se zavši duel Rafaela Nadala i Žila Milera na Terenu 1, pošto se odužio očekivalo se da ih prebace na Centralni, ali su ih organizatori ipak pomerili za utorak.

Novinare je posle plasmana Švajcarca u 11. finale Vimbldona, gde će igrati sa Marinom Čilićem, zanimalo da li je on imao prednost u odnosu na rivale što je konstantno igrao na glavnom terenu Ol Ingland Klaba.

„Tako je kako je. Ako se to dogodi, prihvatiš i nastaviš dalje. Ja sam uvek spreman da me prebace na slabije rangirane terene, ili one koje oni žele. Oni odlučuju, ne ti. Takođe, ne shvatam zašto Đoković nije igrao tog dana, iskreno. Oni imaju svoje argumente. Sigurnost i bezbednost su važna stvar ovih dana. Moraš da prihvatiš te stvari i nastaviš dalje. Naravno da svako želi više na Centralni teren nego na Teren 1 ili Teren 2. Mnogo je igrača, navijača, televizija, sponzora. Nemaš pojma šta se dešava iza tih vrata“, rekao je Federer.

Federer će u nedelju igrati za rekordnu osmu titulu na Vimbldonu, a rival će mu biti Hrvat Čilić, iako se očekivalo finale sa Endijem Marijem ili Rafaelom Nadalom, te duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

„To umnogome menja stvari. S ove tačke gledišta ne mogu da kažem da ću biti opušteniji jer ne igram protiv nekog od njih ili što imam dobar skor protiv Marina, iako su neki mečevi bili veoma neizvesni. Ali nije kao da smo do sada igrali 30 puta. Lepa je promena, ali ne znači da će biti lakše“, smatra Švajcarac.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: