Federer: Bio sam nervozniji protiv Lajovića nego u polufinalu

Nervozniji protiv Lajovića – Nisam poznavao mog protivnika dovoljno, danas sam bio veoma smiren kada sam izlazio na teren – priča Švajcarac

Kada je bilo najvažnije Rodžer Federer je pokazao zbog čega je toliko dugu u vrhu svetskog tenisa. U rezultatski neizvesnom meču je savladao Tomaša Berdiha (Češka) i prošao u svoje 11. finale Vimbldona – 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), 6:4.

Po završetku meča je predstavnike medija zanimalo da li je bilo nervoze.

  • Nisam bio nervozan pre meča. Iz nekog razloga sam bio mnogo nervozniji u drugom kolu protiv Lajovića. Nisam poznavao mog protivnika dovoljno – prisetio se Švajcarac meča od pre nedelju dana koji je dobio sa 7:6, 6:3, 6:2.

Za razliku od duela sa srpskim reprezentativcem protiv Čeha je situacija bila drugačija.

  • Danas sam bio veoma smiren kada sam izlazio na teren. Čak i na zagrevanju, u prvim gemovima u kojima sam servirao bilo je dobro, kao drugi meč. Srećan sam što je tako u polufinalu, a ne u drugoj rundi.

Ipak, prihvata tu pozitvnu tremu.

  • Da, umem da se unervozim, ali sam srećan da se to dešava na velikim događajima – zaključio je Federer koji će se za titulu u nedelju boriti sa Marinom Čilićem (Hrvatska).

DUŠAN U FINALU BAŠTADA
Srpski teniser Dušan Lajović je prošao u finale turnira u Baštadu (Švedska). On je u polufinalu savladao Fakunda Bagnisa (Argentina) sa 7:6 (7:4), 6:3. Za osvajanje prve titule će igrati protiv Leonarda Majera (Argentina). Biće to njihov drugi meč, prvi je, pre tri godine u Hamburgu, pripao Argentincu.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: